![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 26 Dołączył: 7.11.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co tu jest nie tak że zwraca pusty plik. Jak zakomentuje linie z iconv i wyświetle dane to wszystko jest ok |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Po pierwsze nie wiem po co tam kombinuejsz z petlami.
Od pobrania danych masz http://php.net/file_get_contents do zapisania http://php.net/file_put_contents przepisz kod uzywajac tych funkcji i wtedy zobacz wynik. UWAGA DO POSTUJACYCH! Wiem o fopen, fwrite, itp ale podaje mu najprostsza droge realizacji zadania wiec nie pisac o tych funkcjach. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 26 Dołączył: 7.11.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napisałem tak, też zwraca pusty plik
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Włącz sobie pełne raportowanie błędów.
Mi wszystko działa. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Włączyłem i nic wyrzuca.
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[edit]
A co masz na myśli pisząc 'nic nie zwraca'? Plik się nie tworzy? Jakie masz prawa dostępu do katalogu, w którym go tworzysz? Jak nic Ci nie wyrzuciło przy error_reporting(E_ALL), to może po prostu plik tworzy się w innym katalogu niż myślisz? Ten post edytował sowiq 5.06.2009, 14:06:27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
phpinfo() i sprawdź, czy masz włączone iconv.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
A to jest na 100% cały twój plik skryptu? I czy ten kod na pewno się wykonuje>
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
@batman: conv support enabled- więc ok
@sowiq: plik się tworzy ale pusty. Tak jak pisałem jak zakomentuje iconv to utworzy plik i wypełni go danymi @wookieb: moj skrypt i wykonywac się wykonuje Moja propozycja: może wyśle komuś na maila ten plik, odpali ten skrypt u siebie i odeśle mi przekonwertowany? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Jedyne co pozostało do sprawdzenia to:
Jeśli drugie echo będzie puste, to znaczy, że coś nie tak jest z kodowaniem wejściowym lub wyjściowym. Zmień cp1250 na np ISO-8859-2 i sprawdź czy działa. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
|
|
![]()
|
|
@batman: nic to nie zmieniło. Znów pusty plik.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A nie masz gdzieś błędów składniowych?
Spróbuj najpierw mb_detect_encoding" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, co zwraca? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
@batman: nic to nie zmieniło. Znów pusty plik. Nie pytałem się co jest w pliku, tylko co jest w drugim echo. Swoją drogą możesz zmienić echo na var_dump, wówczas będzie wiadomo, co iconv zwróciło.Jak już sprawdzisz co wyświetla var_dump, to zmień kodowanie na CP1250 (pisane z dużych liter). ~erix mb_detect_encoding jest jedną z najbardziej zawodnych funkcji, z których miałem okazję korzystać. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
|
|
![]()
|
|
string(0) ""
|
|
|
![]()
|
|
No to już coś mamy. Najbardziej prawdopodobna przyczyna problemów to niepoprawne kodowanie ciągu wejściowego. Nie jest to UTF-8.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
|
|
![]()
|
|
Nie no sprawdzałem. Jest utf-8, a gdyby nie było to dla pewności zapisałem w utf-8.
Nie wiem czemu się tak działo-dzieje. Problem tymczasowo rozwiązał plik od @wookieb. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:41 |