![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 2 Dołączył: 9.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam taki oto skrypt:
Jeżeli podam błędne dane skrypt wyświetla mi komunikat tak jak powinien, z kolei kiedy podam prawidłowe dane, skrypt nie pokazuje komunikatu, nie zwraca żadnego błędu, ani nie przenosi mnie do "product.php". Jeżeli zamiast header(), wstawiłem np. echo 'ok'; skrypt poprawnie wyświetlił komunikat więc wnioskuje że warunek jest spełniony. Dlaczego header() nie działa? Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a spróbuj jako Location podać pełen odnośnik http a nie tylko nazwę pliku, np. http://www.twoja_domena.pl/ewentualne_podk...ogi/product.php
-------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 2 Dołączył: 9.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
próbowałem, niestety nic to nie pomogło
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
próbowałem, niestety nic to nie pomogło Tzn. co dokładnie się dzieje? Żadna reakcja przeglądarki ? Zobacz jakie nagłowki dostajesz po poprawnym wysłaniu danych (polecam plugin dla firefox'a `Live http headers`). I zobacz czy np. na stronę onetu Cię przekieruje, aby wykluczyć błąd po stronie samego pliku product.php. Pozdrawiam. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
-gox- |
![]()
|
Goście ![]() |
A to tak mozna?
najpierw wyswietlic formularz a potem header(location)? |
|
|
-gox- |
![]()
|
Goście ![]() |
i na pewno mozesz dac po header(); exit'a;
|
|
|
![]()
|
|
co do reakcji przeglądarki wygląda to tak, że zamiast przenieść do product.php wraca do formularza, z poczatku myślałem ze źle sprawdzam dane z sesji w product.php ale niestety to też nie jest przyczyną.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki za login i haslo ![]() -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
i co sobie z nimi zrobisz ?
![]() rozwiązałem problem, w product.php zamieszałem trochę z klamrami w warunkach i dlatego w pewnym momencie zawsze odsyłało mnie do indexu. Mój błąd, ale dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam. Ten post edytował Zac 2.10.2008, 15:02:20 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tego się już NIE UŻYWA! -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:36 |