![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-gierczan- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam mam problem z kodem w PHP. Robię grę na plikach (*.php) i chodzi o to iż znika mi sesja albo pliki nwm pomóżcie (IMG:style_emoticons/default/ohno-smiley.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Note:
To use cookie-based sessions, session_start() must be called before outputing anything to the browser. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 16 Dołączył: 21.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jeśli sugestia kolegi nie jest zrozumiała to dodaj na początku pliku (przed html):
Kod <?php ob_start(); ?> Pozdrawiam Scalak Ten post edytował Scalak 22.12.2013, 01:04:02 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Raczej miałem na myśli żeby DOCTYPE przenieść niżej (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
-gierczan- |
![]()
|
Goście ![]() |
Chodzi o to, że tworzy pliki staty_.php bez nicku
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-gierczan- |
![]()
|
Goście ![]() |
Okej juz naprawilem napisalem $SESSION zamiast $_SESSION
|
|
|
-gierczan- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jeszcze popraw kod ktory wstawiles (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
I radził bym poczytać jeszcze troche o walidacji formularzy bo mozna utworzyc konto o pustym nicku i hasle jak i rowniez moze takich kont byc XXXXX reszty nie chcialo mi sie testowac. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
-gierczan- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
-gierczan- |
![]()
|
Goście ![]() |
Okej dzisiaj dodam potworów kilka i git. Też dodam wymienianie expa na lvl. W razie sugestii piszcie (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 27 Dołączył: 21.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Formularze sprawdzaj za pomocą wyrażeń regularnych i empty()
pl.wikibooks.org/wiki/PHP/Podstawy_wyrażeń_regularnych edit: Zarejestrować się chyba nie da (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ten post edytował kujol 24.12.2013, 15:20:24 |
|
|
-gierczan- |
![]()
|
Goście ![]() |
Okej naprawilem to ten kod przeszkadzal ale nie rozumiem tych regularnych dalbys gotowca?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 27 Dołączył: 21.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-gierczan- |
![]()
|
Goście ![]() |
cos nie dziala dalej konto utworzono pomyslnie
|
|
|
-gierczan- |
![]()
|
Goście ![]() |
A i mam pytanie bo zrobilem zabezpieczenie zeby nie robic konto o takich samych nickach:
I jak zrobic ze jak jest 1 wyswietla sie ze taki nick istnieje a jak 2 to ze taki email jest w uzyciu? |
|
|
-gierczan- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam hosting na cba wiec opoznienia sa albo kod nie dziala (nie dziala przez te powody). Co robic? Kod wyglada normalnie tak:
A po utworzzeniu takiego samego nicku:
|
|
|
-gierczan- |
![]()
|
Goście ![]() |
Okej poradzilem sobie jak bede potrzebowal pomocy napisze!
|
|
|
![]()
|
|
Walczyć też się nie da i dodał byś może jakiś ranking, bo co z tego że mam 100 exp, jeśli nie wiem który jestem (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
-gierczan- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ok dziś dodam wiecej potworow (dziłających) a to z rankingiem to nwm sortowanie bąbelkowe?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 00:32 |