![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 31.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem z formularzem który jest wypełniany przez PHP.
Kawałek strony o który się rozchodzi to:
Kawałek PHP który ma za zadanie wypełnić formularz:
I problem w tym że formularz się w ogóle nie chce wypełnić... Dodam tylko że inny formularz się już dobrze wypełnia a jest taki sam.
PHP:
No i to drugie działa idealnie, pomocy:( |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Kawałek PHP Dobrze powiedziane ![]() -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem fachowcem, może jest tutaj jakaś głębsza myśl ale ... :
<input id="submitFormNone" class="formbutton" type="submit" name="submitForm" value="0,25 zł"> czemu nie ma zamknięcia ? " /" <input id="submitFormNone" class="formbutton" type="submit" name="submitForm" value="0,25 zł"/> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Bo tag zamknięcia to > a /> to w xml/xhtml...
Ten post edytował Kshyhoo 19.12.2009, 08:47:54 -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 31.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 11 Dołączył: 17.12.2008 Skąd: LU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cos mi sie zdaje ze w wartosci moze zamiast przecinka powinna byc kropka?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodam tylko że inny formularz się już dobrze wypełnia a jest taki sam. Cytat Nie jestem fachowcem, może jest tutaj jakaś głębsza myśl ale ... Cytat get_page działa dobrze... powiedział bym że raczej chodzi o ten znak EURO przed 0.25:( jak go odczytać? Ja też nie jestem i staram się nie wnioskować na chwiejnych podstawach, pytałem o metodę get_page, żeby wyjaśnić to: menge='.$ile.'&i=1&ca=1&pr=0,25&pr_ce=25&in=bi Jeśli wiesz, za co jest odpowiedzialny każdy parametr, to znasz odpowiedź na swoje pytanie. -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
w takim razie dorzucam get_page
|
|
|
![]()
|
|
Hmm, a czy Ty nie próbujesz przesłać w urlu tego: € 0,25 ? Wiem, że z Twojego kodu tak nie wynika, jednak na formularzu widać, że chciałbyś mieć tam taką wartość. I tu może być problem, bo nie kodujesz symbolu ampersand (&) do wyświetlenia symbolu euro.
// edit Właśnie zauważyłem że już wcześniej sygnalizowałeś z tym symbolem euro, może wstaw po prostu "euro" zamiast używać symbolu euro ? Testowo najlepiej w ogóle wstawić coś "mniej ryzykownego" i sprawdzić czy przesyłane dalej zmienne i wartości: pr_ce=25&in=bi zostają dodane do linka. Ten post edytował darko 25.12.2009, 23:37:29 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Czyli co mi radzisz?
&pr=0,25 jak to zamienić? na "&pr=? 0,25" nie mam pomysłu:( //edit. "&pr=? 0,25" nie idzie... Ten post edytował pitrro131 30.12.2009, 01:57:18 |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem czy tego chcę, ale poproszę zarówno o całość klasy, której metoda get_page sprawia problemy, jak również o kontekst wywołania wspomnianej metody oraz rozwinięcie, co w praktyce oznacza, że
Cytat formularz się w ogóle nie chce wypełnić
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:24 |