![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 6.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Poniżej kod do logowania na pewnej stronie. Po wpisaniu loginu i hasła, strona robi przekierowanie już na inną stronę, na której jest się automatycznie zalogowanym: Wszystko działa pod Firefoxem i pod Google Chrome. Niestety pod IE nie działa ;/ Czy jest ktoś w stanie pomóc mi znaleźć przyczynę? Bardzo proszę o pomoc... probem rozwiązany. Ten post edytował agapart 11.02.2012, 10:05:05 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To zależy jak wygląda skrypt który odbiera dane
|
|
|
--agapart-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Czyli skrypt na stronie na której jest się już zalogowanym?
|
|
|
--agapart-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Na serwerze ma mtylko plik index.html z kodem:
i ten main.php z kodem który podałam.... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
<form method="post" action= "http://strona_www/konto/zaloguj/">
spróbuj bo widzę, że w ramce to masz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
--agapart-- |
![]()
|
Goście ![]() |
hej
Dzięki (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Pomogło!!!! Działa i z dodanym target i z blank (wtedy otwiera po prostu w nowym oknie). Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za pomoc (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 6.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba jednak za szybko się cieszyłam... ;/ owszem, zaczęło chodzić pod IE, ale za to popsuło się coś innego ;/
Otóż. Najpierw otwieram www.moja-klasa.html i tam mam ten formularz logowania. Po wpisaniu loginu i hasła przekierowuje mnie na www.nasza-klasa.html, na której już jestem zalogowana, ale w pasku adresu nadal wyświetlać ma się www.moja-klasa.html. main.php
Może jeszcze wyjaśnię to w ten sposób. Mam stronę www.moja-klasa.pl. Tam się loguje i wpisuje hasło. Po zalogowaniu w pasku adresu nadal jest www.moja-klasa.pl, ale znajduje się już zalogowana na www.nasza-klasa.pl. W poprzedniej wersji bez target="_parent" mój adres www się nie zmieniał, ale nie działało to pod IE. Z target="_parent" nie ma już problemu po IE, ale zmienia mi adres www na przykładową www.nasza-klasa.pl. Ten post edytował agapart 13.02.2012, 14:25:56 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
<form method="post" action= "http://www.nasza-klasa.html/konto/zaloguj/" target="_self"/>
spróbuj pozdrawiam |
|
|
--agapart-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Próbowałam z _self ;/ Z _self również nie działa pod IE. Z _top" działa podobnie jak z _parent i _blank...
|
|
|
![]()
|
|
Jeszcze raz index.html
Bo poprzednio dodała mi się sama jedna linijka gdy otworzyłam w Dreamveawer Ponieważ ciągnę już ten temat więc będę go ciągnęła dalej... (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Wrzuciłam kody do validatora i kazałam mu wprowadzić poprawki tam gdzie widział błędy. I w index.html zmienił mi jedną linijkę:
zmienił na:
I teraz działa. Działa pod IE już bez tego _parent czy _blank. I zostawia adres w pasku adresu mojej strony. Mam nadzieję, że się znowu nie zepsuje (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ja się na php itp. za bardzo nie znam, także nie jestem pewna czy ta poprawka pomoże na stałe... Myślicie, że tu tkwił ten błąd? Pozdrawiam Ten post edytował agapart 14.02.2012, 10:10:49 |
|
|
![]()
|
|
Tag doctype jest zbędny w nowych dokumentach / przeglądarkach
|
|
|
![]()
|
|
No ale bez tego pod IE nie działało ;/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 13:43 |