![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w bazie danych Kody emotek mam zapisane w formacie :emotka: np :haha: , Kodem jest adres do obrazka (wiem że tam nie ma img src ale nie dziala pewna rzecz) Kiedy wpiszę kod emotki to owszem funkcja zadziała i zamienia tekst ALE zmiast zamienić z np :haha: do obrazek.png to zamiania na :obrazek.png: (nie wiem skąd te dwukropki się tu biorą, zapewne z tego kodu ale jak to zrobić żeby się czysty adres wyświetlał)... pozdro |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 1 Dołączył: 17.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz stworzyć odpowiednią regułę.
Przykład: http://www.phpliveregex.com/p/9Uz |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
użyj str_replace zamiast preg_replace
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałem także ze str_replace - efekt taki sam, ale skąd te dwukropki się biorą przecież jasno jest napisane że kod -> adres ... Mógłbym wyrażeń regularnych użyć ale dlaczego tak ma nie działać?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro tak Ci zamienia to znaczy że tak masz w wartościach do podmiany.
var_dump($input, $output);die(); |
|
|
![]()
|
|
Ale jak sobie wyświetlę w pętli wszystkie elementy tablicy output to normalnie się kod prezentuje.. co daje ta funkcja var_dump?
Ten post edytował maki1234 5.02.2015, 21:08:22 |
|
|
![]()
|
|
Powiedz że Twoje pytanie było żartem ...
|
|
|
![]()
|
|
Fakkkk juz tracę mózg. .. Odpuszczam sobie to dzis dalej będę jufro kombinowal choc nie mam pojecia o co tu kaman... Oczywiscie ze info o zmiennej var dump...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 1 Dołączył: 17.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałem także ze str_replace - efekt taki sam, ale skąd te dwukropki się biorą przecież jasno jest napisane że kod -> adres ... Mógłbym wyrażeń regularnych użyć ale dlaczego tak ma nie działać? A przez "preg_replace" nie używasz? Kolejny jaśniejszy przykład dla preg_replace:
|
|
|
![]()
|
|
No przeciez tez mam dwie tablice i dane sa w nich poprawnie wyswietlane ale dlaczego przy zamianie mi dodaje dwukropki do adresu? Moze zmienic to dukropki na cos innego no ale to by byla tylko ucieczka od problemu ale nie o to mi chodzi
|
|
|
![]()
|
|
Dlatego, że masz dwie tablice dałem Ci przykład dla dwóch tablic - podałem Ci rozwiązanie na tacy.
|
|
|
![]()
|
|
Ej.... Widzisz i nie grzmisz. Otwieram dzisiaj stronę ze skryptem i wszystko działa jak należy, nie zmieniałem kompletnie nic... Nieznane są nam wyroki Boskie.
Dzięki za pomoc! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:16 |