![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 15 Dołączył: 3.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Chcę, aby w funkcji preg_replace, jako drugi argument (czyli to, co ma wyjść) zastosować funkcję, w której zastosowana jest rzecz "zachowana z argumentu 1.
Ma to być swego rodzaju kod BBCode, lecz niestety po wprowadzeniu id w tagi [userlink] - dupa. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok po pierwsze (nie wiem czy zauważyłeś) masz błąd:
ale do rzeczy... Ogólnie funkcja preg_replace przyjmuje jako 2 argument albo string albo array więc wprost się tego nie da zrobić. Moja propozycja zczytać to do tablicy poprzez preg_match_all() i utworzyć dwie tabelki - wejściową, w której umieścisz tekst do podmiany czyli np.: "[userlink]123[/userlink]" - wyjściową, w której umieścisz wynik funkcji format_name(...) Nastepnie dopiero dasz preg* lub str* _replace dając jako argumenty te 2 tabelki i po sprawie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Jak coś moge dać łatwy przykład Ten post edytował Sephirus 20.10.2011, 15:32:05 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 15 Dołączył: 3.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mógłbyś mi wytłumaczyć/naprowadzić, w jaki sposób to zrobić? Kompletnie nie mam pojęcia.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok już pisze daj mi 5 minut
EDIT: Już (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
I tyle - podmień swoją funkcję tylko tak jak jej używasz i tyle. Moga tu być jakieś blędy bo pisałem szybko. EDIT: Dodałem IF'a w razie jakby nie było tego znacznika [userlink] w treści. Ten post edytował Sephirus 20.10.2011, 15:42:29 |
|
|
![]()
|
|
Sephrius - jesteś wielki (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 14:42 |