![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 10 Dołączył: 13.02.2007 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chcę sobie napisać prosty skrypt newsów, ale żebym mógł dodawać do niego kod php. Stwierdziłem, że najlepszym rozwiązaniem będzie, że tam gdzie chcę wkleić kod, będę uzywał znaczników [ code] i [/ code] i w tym miejscu po prostu skrypt przez preg_replace zamieni wnętrze tego tagu na zawartość z kodem php. No niestety, tak się nie da. Przynajmniej próbuję już od godziny i nic. Oto to, co na razie napisałem. http://cpaste.com/4583 Niby wszystko okej, ale wynik tego jest taki: Kod <span style="background: yellow">ma</span>tix to jaeusz ![]() <?=$test; $file = "ja"; echo $file?></span> </code><br/> Ma ktoś jakieś pomysły? dzięki, Matix. Ten post edytował matix 31.12.2007, 18:48:44 -------------------- Nawet, jeżeli nie jesteś zainteresowany usługami IT ani outsourcingiem, a Twoją pasją jest programowanie - zobacz naszą stronę. Piszemy dużo fajnych use-caseów, jak podchodzimy do tematu programowania dla naszych klientów. A tak na co dzień tworzymy budujemy mvp oraz tworzymy platformę b2b.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 508 Pomógł: 75 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na wejscie w $content masz tresc newsa.
Powinno dzialac. Znaczenie ma tu literka "e" na koncu stringu w pierwszym argumencie. EDIT: Tylko zamien [ na ] i odwrotnie, bo forum to interpretuje jakos dziwnie ![]() Ten post edytował franki01 1.01.2008, 00:29:17 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 10 Dołączył: 13.02.2007 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Działa bardzo ładnie. Ślicznie dziękuję;)
Nie wiedziałem, że jest coś takiego jak parametr "e" który eval-uje, dzięki;) -------------------- Nawet, jeżeli nie jesteś zainteresowany usługami IT ani outsourcingiem, a Twoją pasją jest programowanie - zobacz naszą stronę. Piszemy dużo fajnych use-caseów, jak podchodzimy do tematu programowania dla naszych klientów. A tak na co dzień tworzymy budujemy mvp oraz tworzymy platformę b2b.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:07 |