![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 1 Dołączył: 15.03.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem z którym walczę i nie mogę sobie poradzić. Może przejdę do rzeczy, myślę że najłatwiej będzie zrozumieć na prostym przykładzie.
Wynik funkcji:
I teraz moje pytanie, jak napisać wyrażenie żeby zwróciło mi tresc4,tresc5,tresc...,tresc9 czyli tylko to co jest zawarte pomiedzy <blok> i </blok> Próbowałem na różne sposoby i ni jak mi nie wychodzi... Ten post edytował alpin 16.10.2013, 23:14:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ten wynik to jest to co uzyskałeś czy chcesz uzyskać?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 2 Dołączył: 11.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli dobrze zrozumiałem to może najpierw za pomocą preg_match_all() wyciąć sobie kod pomiędzy znacznikami <blok></blok> i załadować do zmiennej i dopiero wtedy na niej preg_match_all() z wyrażeniem jak w podanym przykładzie?
Ten post edytował qdlaty88 16.10.2013, 23:41:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 1 Dołączył: 15.03.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Gdybym uzyskał to co chciałbym to po co bym tutaj pisał ? Chce uzyskac dane tylko z pomiedzy znacznikow <blok> i </blok>
Jeśli dobrze zrozumiałem to może najpierw za pomocą preg_match() wyciąć sobie kod pomiędzy znacznikami <blok> </blok> i załadować do zmiennej i dopiero wtedy na niej preg_match_all() jak w podanym przykładzie? A nie da sie tego w jednym wyrazeniu jakos ? Tez teraz na to wpadlem, ale gdybym sie uparl zeby na jednym, to da sie czy nie ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:43 |