![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam , napisałem krótki skrypt , wyświetlający zawartość katalogu na ftp z możliwością pobrania pliku , no i trafiłem na taki mały problem:
Mozilla Firefox - wyświetla poprawnie zawartość katalogu , po kliknięciu na plik pyta się o hasło i login na ftp , po podaniu wcześniej wymienionego loginu i hasła plik można pobrać. IE7 - wyświetla poprawnie jak Firefox lecz po kliknięciu wyskakuje komunikat iż nie może wyświetlić strony. Co można zmienić w skrypcie aby IE7 działała jak Firefox ? , a także chciałbym się zapytać o wskazówki jak usunąć kropki które są linkiem do innych katalogów a które też wyświetla. Skrypt:
Ten post edytował Bimpek 7.01.2009, 18:39:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 225 Pomógł: 18 Dołączył: 30.06.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli używasz PHP5, to polecam http://luktom.net/blog/112-iteratory-w-php...rectoryiterator (bardziej intuicyjnie się iteruje po katalogach).
Czy nazwa pliku zawiera znaki specjalne (np spacje)? Jeżeli tak to przepuść $plik przez url_encode() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziekuję za linka przydał się , aczkolwiek raczkuję w php więc troche czasu mi zajeło zapoznanie się z tematem.
Obecnie kod wygląda tak
Działa już fajnie , prawidłowo wyświetla pliki , po restarcie systemu okazalo się że IE już prosi o haslo i login ale po wpisaniu owych wyświetla komunikat: Internet Explorer cannot display the webpage Ten post edytował Bimpek 8.01.2009, 10:21:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Kod ftp://www.blabla-blabla.pl/public_ftp/Wyklad/ Bo do FTP trzeba się zalogować... Aby "przeszło" bez pytania o hasło, musisz podać w URL login anonymous i adres mailowy jako hasło wg schematu: Kod ftp://user:password@serwer.pl/katalog
|
|
|
![]()
|
|
Dziekuje za podpowiedź , ale nastepnym razem proszę o uważne czytanie , ja chce żeby się pytał o hasło i login ale pod IE to nie działa , nie wiem czemu , a pod Firefoxem "śmiga jak f22" czyt. jak marzenie. Nie mam pojęcia poprostu czy to wina kodu czy przeglądarki , może pod IE trzeba przerobić trochę kod a nie mam pojęcia jak.
Ten post edytował Bimpek 10.01.2009, 15:21:12 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Z tego, co pamiętam, to przeglądarki (czytaj: nie-IE) logują się automatycznie, jeśli w ścieżce jest public_ftp.
IE do kategorii "przeglądarki" nie należy. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 01:52 |