![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 466 Pomógł: 11 Dołączył: 21.09.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzie znaleźć player podobny do youtube. będzie można wrzucać pliki na serwer i później je odtwarzać?
Czytałem coś o ffmpg ale nie wiem czy to to. Wszystko ma się dziać po stronie serwera na linuksie - ew. na wirtualnym |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukaj w googlach pod hasłem "flv player" [na stronę, nie na desktop]. Jest ich sporo, różnią się funkcjonalnością oraz licencją
![]() Np: JW FLV Player Ten post edytował drPayton 13.10.2008, 10:59:40 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 466 Pomógł: 11 Dołączył: 21.09.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak do tego podejść?
Plik wrzucać normalnie i podczas odczytu już na stronie encodować np do flv poprzez ffmpeg-php (użyć playera dla flv), czy może rozpoznawać jaki jest format i ładować odpowiednie playery?, czy może jeszcze inaczej. Dodam, że ma to być najprostsze odtwarzanie - 0 bajerów |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko format flv może być w ten sposób odtwarzany. Inne wymagają dodatkowych wtyczek, pluginów etc. No, ten niby tez (flash player) ale akurat "każdy" go ma
![]() A jak podejść to już zależy od sytuacji. Czy tylko Ty wrzucasz tam pliki, czy userzy też. Jeśli userzy to konwersja musi gdzieś być i chyba najlepiej podczas uploadu. Jeśli tylko Ty, to możesz konwertować na swoim komputerku i wrzucać już plik flv. Tak czy siak, imho tylko flv i przekonwertowany na flv (jeśli ktoś wrzuca inny) w locie podczas uploadu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 22:14 |