![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 9 Dołączył: 6.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak wstawić do formularza, by wypełniający dodawał plik (tylko i wyłącznie!) mp3, na serwer, a potem wysyłał w załączniku razem z innymi danymi na maila?
-------------------- film edit student
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Sprawdzasz MIME, wysyłasz przez phpMailer.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 9 Dołączył: 6.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem:
A dostałem :
Czemu nie dostałem załącznika i żadnych danych ?
Tego mi brakowało.Tylko dostaje maila 2 razy, czemu? A co z załącznikiem? PS: wiem, <br> nie działa. -------------------- film edit student
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 9 Dołączył: 21.05.2008 Skąd: Łomianki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale wysyłaj to przez PHPMailer a nie funkcję mail() wbudowaną w PHP
-------------------- ![]() "Do bramy, bo pada deszcz Gdy zaćpiesz przejdzie dreszcz I wróci, wróci tęcza barw I pęknie twój wrogi świat" R. Riedel |
|
|
![]()
|
|
Wysyła mail, bez załącznika, czytałem że najpierw trzeba uploadować plik na serwer i wstawić przez AddAttachment, ale jak wstawić, skoro kazdy dodaje inną próbkę? Cały czas pokazuje "mail wysłany" czemu ? I dostaje 2 maile ciągle, czemu ? -------------------- film edit student
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 385 Pomógł: 26 Dołączył: 22.03.2008 Skąd: TM Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mail wysłany jest zwykłym echem, więc będzie zawsze.. A powinien być instrukcją IF'a ..
-------------------- Zapraszam na mojego bloga. Dowiedz się jak uzyskać darmowy, zaufany certyfikat albo jak rozpoznawać głos ;)
|
|
|
![]()
|
|
Teraz ok ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A ciężko sprawdzić...?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Wiecie co? Nie chcę się bawić w załącznik. Chciałbym tylko, żeby mp3 z formularza trafiła na serwer i link do niej poszedł na email.
Tylko jak? -------------------- film edit student
|
|
|
![]()
|
|
PHP - kurs: wysyłanie plików. To naprawdę nie jest trudne, jedna z najprostszych rzeczy. [;
|
|
![]()
|
|
To jest zgłoszenie do pracy w radiu.
Jest imię, pseudo, wiek i próbka głosu. Ktoś wrzuca próbkę, ona na serwer a do mnie przychodzi link do próbki i tamte inne dane. Co z tego, że wyśle na serwer, jak nie dostanę linku. Znalazłem tutorial i mam takie cuś: <form enctype="multipart/form-data" action="plik.php" method="POST"> <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="3000000" /> Plik do wysłania: <input name="userfile" type="file" /> <input type="submit" value="Wyślij" />
Jak zmienić nazwę pliku na "probka-1" i tak po kolei probka-2, probka-3. I jak wysłać to z innymi danymi na email (jako link). Aha, to mi zapisuje z CHMOD 600, a ja chcę 755, jak to zrobić? -------------------- film edit student
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Jak zmienić nazwę pliku na "probka-1" i tak po kolei probka-2, probka-3. Zapisuj sobie w pliku ostatni identyfikator (sama liczba) i zwiększaj co każdy upload (oczywiście zapisując zmiany w tym pliku). Cytat I jak wysłać to z innymi danymi na email (jako link). Link wysyłasz jak zwykły mail, więc to są podstawy. A jeśli chodzi o samą formę odsyłacza - najważniejsze, aby plik znajdował się w katalogu, do którego możesz odwołać się przez przeglądarkę. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
A jak `zapisać sobie ostatni identyfikator` ?
|
|
|
![]()
|
|
A co z zapisem danych do pliku?
![]() Przecież napisałem, czytaj uważnie. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Tak? -------------------- film edit student
|
|
|
![]()
|
|
A ciężko spróbować? Radź sobie trochę...
|
|
![]()
|
|
Dobra mam tak:
1. Próbka się nie dodaje, dlaczego ? 2. Jak dać probka-1, probka-2 ? 3. Na mailu mam coś takiego: Próbka głosu: ID3 ;/. -------------------- film edit student
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 1 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: Poligon Osielsko Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainspirowałeś mnie tym problemem i jestem w stanie zrobić gotowca. GG - 10466282.
-------------------- - No powiedz jak to zrobić!
- Wujek Google nie boli... - Dziadek Marcuez mi powie :) - -.- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 02:56 |