![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Mam jakiś problem z phpmyadmin Przy próbie przeglądania jakiejkolwiek tabeli otrzymują komunikat: Parse error: syntax error, unexpected '<<<EOT' in /var/www/localhost/htdocs/phpmyadmin/libraries/sql.lib.php on line 502 Czy może ktoś już miał do czynienia z takim problemem ? Pozdrawiam freno |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie może byc białych znaków w tej linijce
test zxczxc Ten post edytował fate 14.08.2014, 08:42:02 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie grzebales tam, ktos?
Masz tak od samego poczatku czy nagle sie pojawilo? No zerknij tam w okolicje tej linijki moze cos dodalo spacje tabulacje http://php.net/manual/en/language.types.st....syntax.heredoc -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie grzebales tam, ktos? Masz tak od samego poczatku czy nagle sie pojawilo? No zerknij tam w okolicje tej linijki moze cos dodalo spacje tabulacje http://php.net/manual/en/language.types.st....syntax.heredoc Nie nie grzebałem w tym pliku. Dawno nie używałem phpadmina, wcześniej było OK. Jak już pisałem odinstalowałem wersję 4.2.2, zainstalowałem poprzednią 4.1.7 i sypie ten sam błąd Wycinek kodu $profiling_table .= <<<EOT <script type="text/javascript"> pma_token = '$pma_token'; url_query = '$url_query'; </script> EOT; Raczej nie ma tu żadnego błędu |
|
|
![]() ![]()
|
|
Nie moge tego sprawdzić po forum trimuje białe znaki,
manual mówi że po </script> czyli zaraz przed EOT; ma byc znak nowej linii a za EOT; nie moze byc nic (spacji, tabulatora itd) nie wiem czy to moze psuc ale sprawdz tez kodowanie czy nie masz niewidocznego ustawionego BOM Choc przyznam ze byloby to zgadkowe gdyby pojawily sie tam skads biale znaki ale blad moim zdaniem na to wskazuje Ten post edytował fate 14.08.2014, 08:48:44 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 22:59 |