![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie!
Mam problem z wyświetlaniem poprawnie newsów. Chciałbym aby były one wyświetlane dokładnie tak samo, jak napisane są w bazie MYSQl. Przykład obecnego newsa(MySQL): MySQL Image Oraz newsa wyświetlanego na stronie: News na stronie Jak widać, na stronie nie ma wcięć, oddzieleń akapitów spacją, kawałka tekstu na środku, jak to jest zapisane w MySql. Wszystko zapisane jest w jednym ciągu. Potrafi ktoś to naprawić, aby było poprawnie skonstruowane? ![]() Tutaj oczywiście podaje kod, jakiego używam do obecnego wyświetlenia:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Daj w <pre></pre>, ew. zobacz nl2br()
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<pre></pre> bym nie radził =)
zrób do $rekord[4], tak jak polecił mój poprzednij -------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
Daiquiri: gdzie T1 - Twój czas przybycia na miejsce, dx/dt - prędkość, s droga Daiquiri: brb trzeba by to poprawić T1 - Czas jaki Ci to zajmie Daiquiri: Zatem T - czas dotarcia p T1 + T2 gdzie T2 = aktualny czas === po prostu kocham ją :D haha |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje panowie, za szybką odpowiedź.
![]() Już jest prawie idealnie, lecz zostały jeszcze dwie kwestie. ![]() Tekst Suspendisse viverra egestas mauris non pulvinar!, nie jest na środku, oraz brakuję wcięć na początku każdego akapitu. Jakieś pomysły? Nowy tekst |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
No to w takim wypadku pozostaje <pre>
a w przyszłości zaimplementuj sobie jakieś bbcode. |
|
|
![]()
|
|
Dobra, to na razie zostawię w spokoju. Bbcode dam na końcu.
![]() Teraz mam pytanko, dalej odnośnie newsów. Przerabiam w bardzo znacznym stopniu szablon dla początkujących. Dodałem już sobie boczne menu, oraz div z newsami. Chciałbym aby po kliknięciu Czytaj dalej, strona rozciągnęła się w dół tak, żeby nie przekierowywało na np: news.php?id=5, tylko tego całego newsa wyświetliło na tej samej stronie. Tak to teraz wygląda: http://img823.imageshack.us/i/naphp4.png/ Przykład: Klikam w art3 na Czytaj więcej, to art2 idzie w dół tak, żeby pomieścić całego newsa zawartego w Art3, a poniżej oczywiście dalej jest Art2 i Art1. Da się takie coś wykonać? Jeżeli tak to jeszcze bym prosił, że po rozwinięciu tego newsa dać jakiś odnośnik coś w stylu "Powróć do pierwotnego rozmiaru przed rozwinięciem newsa" Oraz mój 'nowy' kod:
Ma ktoś jakiś pomysł? Tak by było najwygodniej, bo nie potrafię przekierować użytkownika na np: news.php?id=5, żeby dalej był mój styl strony itd..., tylko ze zmienionym divem na aktualnego pełnego newsa zamiast trzech najnowszych skrótowych, bo tak jak normalnie przekieruje to jest pusta, biała strona z samym pełnym newsem. |
|
|
![]()
|
|
Poczytaj o Ajax i jquery.
|
|
|
![]()
|
|
To ma inne pytanko. Jak zrobić żeby jak klikne czytaj dalej, to otwierał się news na xxx.pl/news?id=5, ale dalej była moja stronka, tylko ten div w którym są cztery newsy to był jeden ale pełna wersja, a nie sam skrót tego.
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Poczytaj o Ajax i jquery.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz to zrobić za pomocą ajaxu (polecam również jak poprzednicy jquery) ale możesz zrobić to też na zasadzie prostego js
wrzucasz w blog całą zawartość nowości, lecz na dalszą cześć dodajesz np <p style="display:none;" id="nowosc_4">tekst tekst tekst </p> i za pomocą js ustawiasz po kliknieciu czytaj wiecej na display:block; kolejna opcją którą terotycznie możesz zrobić, to w pobieraniu wyników, sprawdzać jeśli id nowosci = tej co klikneles, dodajesz pole z tekstem - strona ci się odswierza a w nowości o konrektnym id wyswietla się tekst np rozwiazanie - zalozenie: 1: link do czytaj wiecej: index.php?a=czytaj&id=5 [php] $result = mysql_query('select * from nowosci '); while($r = mysql_fetch_array($result)) { //wyswietlanie nowosci // ...... // wyswietlanie tekstu (KROTKIEGO) if($r['id'] == $_GET['id']) // wyswietl rowniez dlugi tekst } Ten post edytował Hpsi+ 6.05.2011, 14:43:27 -------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
Daiquiri: gdzie T1 - Twój czas przybycia na miejsce, dx/dt - prędkość, s droga Daiquiri: brb trzeba by to poprawić T1 - Czas jaki Ci to zajmie Daiquiri: Zatem T - czas dotarcia p T1 + T2 gdzie T2 = aktualny czas === po prostu kocham ją :D haha |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:15 |