![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Uzywam 2 klas PhpMailer (do wysylania maili) oraz ExcelExport (wyciąga dale z bazy zapisuje do xls`a) - i teraz pytanie - kazdy z tych skryptow oddzielnie dziala poprawnie - czy jest mozliwosc wykonania takiej czynnosci ze jest generowany pliki z danymi xls (w chwili obecnej jest mozliwosc zapisu pliku na dysku) - a następnie za pomoca PhpMailer tworzona jest nowa wiadomosc i do tej wiadomosci jest dodawany zalacznik (wygenerowany plik) ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Tak, jest taka możliwość. Przecież PHPMailer może bez problemu dodawać załącznikik
W czym problem? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok dzikeuje za opdowiedz, ale chodzi mi o to jak jedno z drugim polaczyc - przy uruchamianiu ExcelExport uruchamia pobieranie pliku na dysk lokalny - a powinien (tak mi sie wydaje) zalisac na serwerze i wyslac go w zalaczniu - tylko jak ?
|
|
|
![]()
|
|
ExcelReport na pewno ma możliwośc zapisania pliku na dysku. Wystarczy że zajrzysz do ich dokumentacji
|
|
|
![]()
|
|
Mam taki przyklad
Probowalem po fopen dodac fwrite to nic niestety nie dalo , nie wiem czy przy uploadu na serwer trzeba wyrzucic header ? |
|
|
![]()
|
|
No przecież pod zmienna $fname masz ścieżkę do swojego właśnie wygenerowanego excela...
wywal o to: header("Content-Type: application/x-msexcel; name=\"example-textwrap.xls\""); header("Content-Disposition: inline; filename=\"example-textwrap.xls\""); $fh=fopen($fname, "rb"); fpassthru($fh); unlink($fname); Teraz podpinaj PHPMAIler i po sprawie |
|
|
![]()
|
|
Juz znalazlem rozewiazanie w dokumentacji - dziekuje bardzo za pomoc
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.08.2025 - 14:14 |