![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich!
Zacznę od tego, że nie często piszę na forum. Zawsze próbuję rozwiązać problem samodzielnie ale w tym przypadku poległem. Mam taki kod:
i chciałbym zsumować wartość wszystkich produktów w zamówieniu. Jednak coś mi nie idzie. Ma ktoś jakiś pomysł? Jeśli jest jeden produkt to nie ma problemu, zabawa się zaczyna przy dwóch i więcej.. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 3 Dołączył: 25.08.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php]
$wartosc_produktow = 0; foreach($orders['products'] as $products) { $cena_brutto_produktu = $products['price_brutto']; $ilosc_szt = $products['quantity']; $wartosc_produktu = $cena_brutto_produktu * $ilosc_szt; $wartosc_produktow +=$wartosc_produktu; } var_dump($wartosc_produktow); [/quote] O to chodzi? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolego.. uratowałeś mi tyłek
![]() Dzięki Ci bardzo! A tak na marginesie nie wiedziałem że można to tak przypisać.. Kombinowałem z " .= " Jeszcze raz dziękuję i oczywiście klikam POMÓGŁ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 3 Dołączył: 25.08.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:44 |