![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 4.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gnębiący mnie problem z pętlą. Korzystam w WP z seo wtyczki Greg’s High Performance. Dzięki unikalanej funkcji umożliwia np. na stronie kategorii na której są wylistowane zajawki (DESCRIPTION) konkretnych postów z danej kategorii w zamian za the_excerpt() wstawić swój kod odpowiedzialny za wstawienie uprzednio przygotowanej przez siebie zajawki posta (opis). Rzecz w tym, że koniecznie trzeba to zrobić poza pętlą. Gdy wstawiam poza nią nie osiągam zamierzenia bowiem description nie wyświetla się w boksie/divie owej zajawki posta. Jak w nim wstawię – jestem w pętli. Jak z niej wyjść, a mimo to wstawić zajawkę w diva?
Wstawiam dla pomocy zawartość pliku template_1.php do którego odwołuje się archive.php. Plugin w znaczniku <h2> wykonuje podmianę ZA POMOCĄ <?php if (function_exists('ghpseo_output')) ghpseo_output('secondary_title'); else wp_title('', true); ?> title na drugi title2 oraz pod tym znacznikiem podmianę opisu posta (oryginalnie - the_excerpt() ) zastępując go swoim <?php if (function_exists('ghpseo_output')) ghpseo_output('description'); ?>. Zajmie sporo miejsca:
Jeśli jesteś w stanie mi pomóc bardzo bym prosił. Pozdrawiam Ten post edytował DelMonte 2.04.2011, 18:18:52 |
|
|
-lukasamd- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie znam tego plugina więc tylko rzuciłem okiem i mam wątpliwości co do tego użycia. Wydaje mi się, że używając tych funkcji plugina możesz co najwyżej zmienić / dodać tytuły / opisy gdy przeglądasz jeden element, a nie całą listę. W wypadku archiwum nie otrzymywałem tytułów wpisów, ale sam tytuł archiwum, oczywiście bez opisu, bo w archiwach tego w ogóle nie ma.
Wyglądałoby na to, że wtyka ma zastosowanie głównie w przypadku np. single.php. Oczywiście mogę się mylić. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 17:40 |