Witam!
Znalazlem skrypt, ktory nada sie jako przyklad do mojego problemu....
mam stronke... i najpierw chce zeby wykonaly sie wszystkie rzeczy w php, a potem je wyswietlam...i mam problem... otoz mam petle for, ale te wyniki wyswietlaja sie na gorze strony.... chcialbym dane z petli jakos zapisac a potem je wyswietlic... jak mam to zrobic?prosze o pomoc... ponizej petla
<?php
for($i=0;$obliczhppostaci > 0 && $obliczhppowora > 0; $i++)
{
//SZNSA TRAFIENIA
$szansatrafieniapotwora = ceil($obronapostaci / $atakpotwora); $szansatrafieniapostaci = ceil($obronapotwora / $atakpostaci); $szansatrafieniapotwora1 = rand($szansatrafieniapotwora, 100
); $szansatrafieniapostaci1 = rand($szansatrafieniapostaci, 100
);
//OBRAZENIA
//Teraz są z przodu (opis pod kodem)
if($szansatrafieniapotwora1 > 55) {
$obrazeniapotwora = 0;
$obliczhppostaci = $obliczhppostaci - $obrazeniapotwora;
} else {
$obrazeniapotwora = rand($obr_min_pot, $obr_max_pot); $obliczhppostaci = $obliczhppostaci - $obrazeniapotwora;
} if($szansatrafieniapostaci1 > 55) {
$obrazeniapostaci = 0;
$obliczhppowora = $obliczhppowora - $obrazeniapostaci;
} else {
$obrazeniapostaci = rand($obrazenia_min, $obrazenia_max); $obliczhppowora = $obliczhppowora - $obrazeniapostaci;
}
$tura++;
?>
TE RZECZY CHCE ZAPISAC! tzn np. jak jest 5 tur i walka skonczona to chce wyswietlic te 5 tur... jak 20 tur to zapisac 20 tur i potem je wyswietlic....
<tr align="center" bgcolor="blue" >
<td><font color="white">
<? echo $nazwapostaci; ?></font></td>
<td> <font color="white"><?
if ($obliczhppostaci < 0
) echo "Zginął"; else echo "".$obliczhppostaci." / ".$hppostacicale.""; ?></font></td>
<td><font color="white">
<? if($obrazeniapostaci == 0
) { echo "<font color=white><b>Chybił</b></font>"; } else { echo $obrazeniapostaci; } ?></font></td>
<td ><b><font color="white">
<? echo $tura ?></font></b></td>
<td><font color="white"><?
if ($obliczhppowora < 0
) echo "Zginął"; else echo "".$obliczhppowora." / ".$hppotwora.""; ?></font></td>
<td><font color="white">
<? if($obrazeniapotwora == 0
) { echo "<font color=white>Chybił</font>"; } else { echo $obrazeniapotwora; } ?></font></td>
<td><font color="white">
<? echo $nazwapotwora; ?></font></td>
</tr>
<?php
}
?>
->kod html