![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 3 Dołączył: 6.10.2006 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym rozpocząć przygodę z PEAR i na początku rodzi się pewne zagadnienie: Jak doczytałem pear jest standardowo zainstalowane na serwerze z php. Jednakże co jeżeli napisałem aplikację wykorzystującą niestandardowe biblioteki? Wiadomo nie każdy hostingodawca daje możliwość doinstalowania czegokolwiek na swojej maszynie, a klient wymaga. Zatem czy istnieje możliwość dystrybuowania wraz z aplikacją systemu PEAR, oraz czy istnieje możliwość aktualizowania paczek za pomocą php? Szczerze nawet niezbyt wiem jak tego szukać w sieci. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PEAR bardziej chodzi o include_path niż samego PEAR, problem może być jedynie z aktualizacją. ;] Same pliki możesz sobie skopiować i zmienić include_path
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 3 Dołączył: 6.10.2006 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 30 Dołączył: 9.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej sam ściągnij PEAR i potrzebne moduły, wrzuć w jakiś folder i ustaw do niego include_path w php.ini
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej sam ściągnij PEAR i potrzebne moduły, wrzuć w jakiś folder i ustaw do niego include_path w php.ini A ja właśnie o tym pisałem ;] Co do samej aktualizacji możesz hmm użyć: phar pakować w paczki i pobierać, tak będzie chyba najszybciej. Ten post edytował Fifi209 27.05.2011, 11:58:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 30 Dołączył: 9.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja właśnie o tym pisałem ;] Właśnie zauważyłem, ale ponieważ kolega pozostał obojętny na Twoją radę, to powtórzyłem innymi słowami (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.08.2025 - 12:41 |