![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na początku Witam forumowiczów.
Nie jestem pewien czy odpowiednio nazwałem temat, liczę na ewentualne pouczenie. Rozpocząłem tworzenie swojej pierwszej strony w php, mam problem z którym nie mogę sobie poradzić. Przedstawię temat od początku czyli przykładowo index.php, w tym pliku posiadam listę punktów z odnośnikami: oraz kod includujący mi w wybrane miejsce odpowiednie pliki:
w pliku 2.php posiadam listę rozwijaną, chciałbym aby po wybraniu danej opcji został wczytany pod listą kolejny plik
Mój problem polega na tym że gdy już wczytam do pliku index.php plik 2.php wszystko ładnie działa, adres posiada słuszną formę : index.php?id=2, ale gdy wybiorę cokolwiek z listy w pliku 2.php url zmienia się na np. index.php?lista=opcja2 co naturalnie powoduje wyświetlenie mi default ze switch w index.php. Chciałbym aby po kliknięciu na np. OPCJA2 na liście wyświetliło mi się to co wyświetla mi się gdy wpisuję ręcznie index.php?id=2&lista=opcja2 . Proszę o pomoc, kombinowałem i kombinowałem ale wychodzi na to że tworzyłem własny język php ![]() Ten post edytował Lucius 5.07.2011, 14:26:13 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daj default na ostatnim miejscu:
Kod <?php
switch ($_GET['lista']) { case 'opcja1': include 'kolejnyplik1.php'; break; case 'opcja2': include 'kolejnyplik2.php'; break; default: include 'kolejnyplikdefault.php'; break; } |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 4 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 4 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprobuj :
Ten post edytował korex 5.07.2011, 16:56:44 |
|
|
![]()
|
|
Działa, nawet to rozumiem, dzięki wielkie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.04.2025 - 07:16 |