![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 23.12.2007 Skąd: Legnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie, znów mam problem i licze na to, że pomożecie
![]() Otóż tworze stronę dla mojej gildii w pewnej grzem że tam tęgich umysłów nie ma to nie moge jej zrobić tylko w html bo nie będą pewnie umieli jej edytować. Otóż dlatego chciałbym zrobić panel admina w którym będą mogli dodać/usunąć/edytować newsy, panele strony a także dodawać nowe podstrony. Zrobić wiekszość z tego można na zmiennych tylko jakoś żaden pomysł mi do głowy nie przychodzi co do struktury kodu na to, mógłbym użyć gotowców ale wolę się pomęczyć i może z waszą pomoc się uda, a także dzięki temu na przyszłość będę wiedział. Więc byłbym wdzięczny gdyby ktoś rzucił pomysłem jak to zrobić. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 21 Dołączył: 1.09.2006 Skąd: Edinburgh Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jezeli nie wiesz jak sie do tego zabrac, to moze lepszym pomyslem bedzie uzycie jakiegos systemu OS?
http://www.google.co.uk/search?hl=en&r...earch&meta= |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 23 Dołączył: 2.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj, jeśli chodzi o Twój problem, to tak:
-wszystko zależy od funkcjonalności jaką sobie zaplanowałeś, jeśli jesteś zielony w PHP, to raczej skorzystaj z czegoś gotowego, kolega wyżej podał Ci linka do darmowych systemów CMS; -jeśli czujesz się na siłach, to myślę, że możesz sam napisać sobie taki panel, sporo informacji, a w zasadzie wszystko możesz znaleźć chociażby na tym forum (logowanie, newsy itp), lub używając googla; -przybliżę Ci działanie takich skryptów - dane zapisywane są w plikach tekstowych lub bazie danych (najczęściej), później na stronie są po prostu odpowiednio wyświetlane (pobierane z bazy, etc.); Pozdrawiam, Maciek. -------------------- Masz swoje mieszkanie i chcesz je wynająć? Sprawdź ofertę Zarzadządzanie Najmem
WRONA.IT - pozycjonowanie stron www.ecyklopedia.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 23.12.2007 Skąd: Legnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mógłbym użyć cms-ów ale to nic nie da, zdecydowałem, że przestudiuje jeszcze raz kursy php i html by lepiej opanować te języki i spróbuje wtedy.
Dziękuje za pomoc mimo wszystko ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 10:48 |