![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
na stronie http://www.geo-ip.dnx.pl/geo.php jest gotowe rozwiązanie wyświetlające miejscowość po naszym IP , czy może mi ktoś powiedzieć jak po prostu wyświetlić zamiast całej mapy miejscowość w formie tekstowej aby było np: Wchodzisz do nas z miejscowości : Tutaj ta miejscowość po IP , jako zwykły tekst Myślę że dla kumatego programisty to minuta , kodzik na podstawie tego darmowego na stronie , z góry dziękuję za pomoc gdyż jestem początkujący w tych sprawach a w googlu nie znalazłem tego |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 11 Dołączył: 20.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak na szybko...
Przede wszystkim to to nie ten dział forum bo to jest skrypt JavaScript a nie PHP. A co do Twojego pytania to wydaje mi się po pobieżnej analizie kodu, że to jest fragment odpowiedzialny za wyświetlanie informacji w tej "chmurce" na mapie więc pokombinuj z nim:
a resztę prawdopodobnie możesz wyrzucić bo odpowiada za wyświetlanie pozycji na mapie Ale oczywiście warto by było gdyby też wypowiedział się ktoś znający trochę lepiej Jave niż ja ![]() -------------------- "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi."
Albert Einstein |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak to akurat wiem tylko co z tym kawałkiem zrobić aby wyświetlała się sama miejscowość w formie tekstowej
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 11 Dołączył: 20.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja sugerował bym spróbować wypisać wartości tych zmiennych w miejscu gdzie chcesz mieć to napisane.
-------------------- "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi."
Albert Einstein |
|
|
![]()
|
|
A czy mógłbyś jaśniej ? Najlepiej podać cały kod jaki mam wkleić aby wyświetlała się miejscowość w danym miejscu
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Sam pokombinuj dalej. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję bardzo
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.04.2025 - 07:45 |