![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
stworzyłem klasę querries
a także klasę User
używam tak
w takiej postaci działa jak bym chciał ale na sztywno podaję userLogin. Jak zmienić w querries abym mógł w klasie users dodawać parametry? i może jeszcze jedno jak w takim kodzie przypisać dane usera do sesji? poradziłem sobie tak modyfikując klasę querries
i klasę user
z tym, że nie do końca działa bo user_login to string i muszę go w uszy w zapytaniu zapakować. Ma ktoś może sprytny sposób jak to fajnie w sesje zapakować? cały wynik zapytania - wszystkie dane usera. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 17 Dołączył: 4.09.2010 Skąd: far far away Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbujesz tutaj używać statemntów ale tego nie robisz, drugie rozwiązanie wcale się nie różni zbytnio od zapytania za pomocą mysql_query. Powinno to mnie więcej wyglądać tak:
Jest to jedna z metod bindowania, masz jeszcze funkcję bindParam, która umieszcza referencję do danej zmiennej i wartość jest przypisywana dopiero w momencie wywołania execute(). Można też zamiast nazwy zmiennej użyć znaków zapytania, ale tu odsyłam do dokumentacji(http://pl2.php.net/manual/en/pdostatement.bindvalue.php) Ten post edytował masiakla 12.09.2010, 17:48:35 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 00:07 |