![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 650 Pomógł: 16 Dołączył: 5.07.2010 Skąd: Ściśle Tajne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam czy w PHP da się opóźnić wykonanie $_POST ? Chodzi mi o coś w stylu:
-------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
Strony internetowe Świnoujście |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A może po prostu napisz co chcesz zrobić, bo opis co teraz dałeś jest bez sensu
![]() KLikasz "wyslij formularz" to się formularz wysyła i już. Co tu opóźniać? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 650 Pomógł: 16 Dołączył: 5.07.2010 Skąd: Ściśle Tajne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo mam animacje wyścigu w grze która trwa 10 sek. i chcę aby po animacji wyskoczyły mi na dole napisy:
Wygrałeś Dostałeś x doświadczenia i y złotych Zrobił bym to za pomocą $_GET ale tak to każdy będzie mógł sobie napisać link aby mu pokazało np
Ale jeśli ktoś wpisze sobie race.php?win to to samo pokaże a jak zrobię za pomocą $_POST to nie będą mogli wpisać w przeglądarce linku ![]() ![]() -------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ale to zadne zabezpieczenie ze zamiast w GET to dasz w POST. zadne
![]() Cytat Nie wiem czy dobrze myślę w tym temacie Obraziłem Cię czymś ze mi język pokazujesz? Zbłaźniłem się czymś ze mi język pokazujesz? Jesteś chamem i prostakiem ze bez powodu mi język pokazujesz?![]() Czy na któreś z pytań powyżej jest pozytywna odpowiedź? A może na żadne nie ma? No to czemu mi język pokazujesz? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
bo chcę pokazać mniej więcej o co mi chodzi... Nie wiem po prostu jak zrobić aby po wyświetleniu animacji (10 sek) pokazały się te napisy o które mi chodzi...
A język to tak o ![]() ![]() Ten post edytował Jonek_1993 28.10.2010, 09:34:15 -------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
|
|
![]()
|
|
A ta animacja to jakiś flash? Js?
A jakiś kod po jakimś czasie wykonuje się funkcją setTimeout() - więcej informacji w necie. Cytat A język to tak o Lubię ten emotek Ja lubię cycki. To naprawdę nie znaczy ze mam w każdym poscie bez sensu pokazywać emotki cycków. UZYWAJ emotek zgodnie z ich znaczeniem!
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Język to przyzwyczajenie na Gadu-Gadu... Nie wiedziałem że tak to odbierzesz
![]() -------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
|
|
![]()
|
|
Cytat Język to przyzwyczajenie na Gadu-Gadu... Tyle się domyslilem. Nie sądze byś był chamem i prostakiem ![]() Jednak jak się takiemu trochę dosadniej zwróci uwagę to może na przyszłośc zapamięta ![]() ps: ja też uzywam GG i nie widzę powodu dla którego mam walić jęzor co drugi wyraz. ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
wiesz nie rozumiem togo "setTimeout"... szukam na google i nic nie ma zrozumiałego dla mnie
![]() -------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
|
|
![]()
|
|
Nie wiem gdzie szukasz, ale tu masz ładnie to opisane
http://www.w3schools.com/js/js_timing.asp -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jeśli nie rozumiesz ang w skrócie , funkcja służy do wyświetlenia kodu html lub np samego textu o określony czas.
|
|
|
![]()
|
|
@Ulysess nic bardziej mylnego. Chyba sam musisz iść na naukę j. angielskiego
![]() Funkcje setTimeout() służy do wykonywania co jakiś czas określonego kodu js -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
fakt małe pojęcie mam o JS... ale tej funkcji akurat używam do wyświetlania co jakiś czas kodu html.
|
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem tak jak tam było opisane:
między <head> dałem kod: Tyle że to jest w pliku header.php i jest includowane teraz plik race.php wygląda tak:
I nie działa nie wiem czemu ![]() -------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
|
|
![]()
|
|
No ale timedMsg() dałeś na onlclick w submit. Kod się wykonuje ale leci też submit, wiec zanim minie 10 sekund to strona już sie przeladuje
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
a da się to jakoś wstawić w skrypt tak jak zapytanie MySQL? aby nie trzeba było nic klikać? Chodzi mi o coś takiego że dam to w skrypt i samo sie wykona. jak dałem to na czysto w skrypt to wywalił mi błąd w lini php. I czy da się aby wyświetlało zmienne w okienku $kasaup i $doswup ? Nie znam JS
![]() ![]() dobra udało mi sie zrobić wyświetlanie automatyczne ale nie wiem teraz co zrobić aby były wyświetlane zmienne php ![]() Dobra rozkiełznałem ![]() ![]() -------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ustaw sobie, tak:
skorzystaj z jquery np. http://api.jquery.com/jQuery.ajax/
Ten post edytował Spirit86 28.10.2010, 20:09:50 -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:26 |