![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2013 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam raczkuję dopiero w php i mam do was takie pytanie. Mam poniższy kod i chcę dodawać kolejne opcje do listy z pliku. Chcę otwierać plik gdzie będzie mi czytało ,że nowa linia to nowa opcja (próbowałem za pomocą Fgets ,ale mi wywalało błąd mały). Następnie chcę zrobić ,żeby ten odczyt mi zapisywało do tablicy. Nowa linia w pliku to następna zmienna w tablicy. Jestem w kropce bo próbowałem parę metod i mnie zawiodły one. Możecie mnie tak bardziej naprowadzić bo jestem zielony na razie w tym
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
masz ten kod jeszcze, bo skoro błąd to na pewno go rozwiążemy, poza tym co to jest : $tablica[i]>$tablica[i] tzn co to ma robić i poco to tu?
to pewnie pomoże : http://pl.php.net/manual/en/function.file.php ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2013 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no dobra to usunę to ,a ogólnie na początek użyłem z tutoriala wczytywanie z pliku ,ale właśnie ono mi wszystko psuje ,ponieważ po tym kodzie z tutorialu nic się nie wyświetla nawet jak mam jakiś zwykły tekst za tym
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zacznijmy od tego że jak chcesz wczytać do option to nie z pliku *.html... zajrzyj do linku który dałem:
http://pl.php.net/manual/en/function.file.php Przykład jest tam dokładnie to co chcesz odczyt po lini pliku:
a jak chcesz po prostu wyświetlić całą zawartość to daj :
chociaż to co napisałeś działa ![]() dobra opisz swój problem jeszcze raz, bo widzę czekasz tu chyba na zbawienie.. albo przynajmniej napisz ze sobie poradziłeś ![]() |
|
|
![]()
|
|
po prostu już było późno i poszedłem spać
![]()
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.05.2025 - 06:18 |