![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzień dobry,
muszę napisać stronę internetową, na której będą dwa pola do wpisywania ( bok A i bok B ) i przycisk "oblicz". Po kliknięciu "oblicz", ma się pojawić strona z wyliczonym polem trójkąta. Niestety nie znam PHP, nie wiem z czym to się je , ale za to znam dobrze HTML i CSS. Czy ktoś może mi pomóc? Szanowni Moderatorzy: WYPRASZAM SOBIE, ALE TO NIE JEST ODRABIANIE PRACY DOMOWEJ. Robię to aby się czegoś nauczyć. Postawiłem sobie za cel zrobienie takiego czegoś parę dni temu, ale nigdzie w internecie nie znalazłem jasnej dla mnie odpowiedzi, więc BARDZO PROSZĘ O NIE ZAMYKANIE TEGO TEMATU!!!! Pozdrawiam. @edit Znalazłem w internecie taki kod: plik.html
prostokat.php
Nie działa ![]() Ten post edytował Kshyhoo 21.05.2015, 13:51:45
Powód edycji: [Kshyhoo]: bb-code
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 555 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Szanowny nowy uzytkowniku. Jak masz cos do powiedzenia moderatorowi, to rob to na PW a nie w kolejnym temacie.
To co chcesz zrobic to: php + formularze. Pelno tego w necie. Jak bedziesz mial konkretny problem, zapraszamy ponownie ![]() edit: z racji, ze juz nawet co wygooglales - otwieram. FORM to sie konczy. czyli ma byc <form> i </form> a nie <form> i <form>. Ponoc znasz html.... Kolejna kwestia: czym sie objawia to niedzialanie? Zainstalowales w ogole php? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@nospor
Nareszcie. Dzięki za odpowiedź. Problem polega na tym, że po kliknięciu 'oblicz' wyskakuje strona prostokat.php? a raczej jej kod zrodlowy, czyli to:
Swoja droga, nie zamknięcie <form> nie powoduje błędu. Ten post edytował Kshyhoo 21.05.2015, 13:52:39
Powód edycji: [Kshyhoo]: bb-code
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 555 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Dokladnie... dlatego sie pytam poraz kolejny i ostatni: zainstalowales php? Zainstalowales serwer np. apache?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Ojej, zauważyłem że wszystko jest pod Windowsa.. Korzystam z Maca.
Nie rozumiem tego środowiska… Jak robiłem sobie stronki internetowe to normalnie tworzyłem plik .html i plik .css i tyle… tutaj się tak nie da? Stworzyć pliku .php, aby wszystko śmigało? |
|
|
![]()
|
|
Nie. Musisz miec zainstalowany serwer z obsługą php. Odsyłam do google. Tam masz to wszystko opisane.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Nie mam pojęcia czego wyszukać w google. Wszystkie strony są zbyt skomplikowane dla mnie. Może jakaś propozycja od czego zacząć szukanie?
W razie czego, bardzo proszę.. bez złośliwych komentarzy. @EDIT Da radę bawić się tylko na swoim komputerze z php? Nie chcę tej storny nigdzie umieszczac. Chce sobie na swoim kompie otworzyc, tak jak robilem to z html... Ten post edytował Loczuch 21.05.2015, 14:11:32 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Wkleiłem stosowny link...
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Czyli nie mogę sobie po prostu na swoim komputerze sprawdzać tego co napisałem w php? Muszę umieszczać to na jakiś serwer?
|
|
|
![]()
|
|
Nie.... masz zainstalowac serwer apache na swoim kompie. a w nim masz doinstalowac php.
Po wpisaniu w google: php mac dostajesz: http://jason.pureconcepts.net/2014/11/inst...-os-x-yosemite/ wiec nie przesadzaj juz, tylko pogooglaj, poczytaj. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Niczego z tego nie rozumiem… Poddaje się. Dzięki za pomoc!
@edit wsadziłem to na hosting cba.pl: www.krakersy.cba.pl Zobaczcie co się dzieje…. Wiecie dlaczego taki wynik daje? Ten post edytował Loczuch 21.05.2015, 14:53:10 |
|
|
![]()
|
|
nie:$pole=$a*$b;
a: $a = $_POST['a']; $b = $_POST['b']; $pole=$a*$b; -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]()
|
|
Dziękuję bardzo. Temat do zamkniecia.
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.04.2025 - 05:39 |