![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam
Poczytalem troche o sesjach no i chce teraz zaimplementowac je do wlasnej aplikacji wiec zrobilem tak : Mam formularz logowania do skrzynki pocztowej :
Za pomoca tablicy $_POST zmienne przekazywane sa do kontrolera i tam sytuacja wyglada tak :
Czyli zmienne post sa zapisywane jako zmienne sesji a nastepnie nastepuje logowanie do skrzynki pocztowej, jesli logowanie sie uda , wyswletla sie skrzybka $this->inbox. Nastepnie klikam sobie na jakiejs wiadomosci w mojej skrzynce no i aplikacja przechodzi do kolejnego widoku ktory wyglada tak :
Wyswietlam sobie we wszystkich widokach tablice $_SESSION, no i w ostatnim widoku wiadomosci widze ze zmienne sesyjne sa ustawione prawidlowo czyli $_SESSION['login'] - login do mojej skrzynki $_SESSION['pass'] - haslo do mojej skrzynki No i teraz chce sobie wrocic z widoku pojedynczej wiadomosci do widoku calej skrzynki no wiec klikam sobei przycisk 'wstecz' pyta mnie czy przeslac dane ponownie, ale niestety zamiast widoku skrzynki pojawia sie widok logowania , mimo ze dane sesyjne sa ciagle wyswietlane prawidlowo no i z tego co rozumiem ten kod :
Powinien ponownie przyjmowac zmienne sesyjne no i logowac sie bez problemu do skrzynki wyswietlajac jej zawartosc, a zamiast tego wyswietla mi sie widok logowania..... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No okey, sprawdź sobie czy wracając sesja dalej istnieje print_r. Jeżeli nie wtedy już lepiej. Zapewne session_start masz na poczatku pliku.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Troche przerobilem moj kontroler i teraz wyglada to tak :
Czyli najpierw mam pusta sesje, jesli uzytkonik zalogowal sie poprawnie wtedy oprocz zmiennych sesyjnych login i pass ustawiam zmienna $_SESSION['logged'] na 1 czyli oznacza to ze uzytkownik zalogowal sie poprawnie. Nastepnie wyswietlam skrzynke pocztowa. Klikajac na ktoras wiadomosc w skrzynce przechodze do widoku wiadomosci is_numeric($postvars['naglowek'][0]. Nastepnie klikam 'wstecz' no ale niestety, wyswietla sie cos takiego : Cytat Array ( [login] => [pass] => [check] => ok ) Array ( [login] => magisterkamw@gmail.com [pass] => jakieshaslo [logged] => 1 ) Warning: imap_open() [function.imap-open]: Couldn't open stream {imap.gmail.com:993/imap/ssl} in C:\Apache\htdocs\PrackaMgr\class.MailboxAccess.php on line 11 przy czym : Cytat Array ( [login] => magisterkamw@gmail.com [pass] => jakieshaslo [logged] => 1 ) To zmienne sesyjne A pod tym znowu formularz logowania, czyli ciagle jest cos nie tak. Jedyna zmiana jaka nastapila to to ze teraz gdy cofam , pyta mnie czy chce przeslac ponownie zmienne. Widac ze nie przekazuje parametrow do imap_open.......ale nie mam pojecia jak sobie z tym poradzic.... ---------------------------------------------------------------------- Pomyslalem troche i zmodyfikowalem kawalek kodu gdzie jako warunek uzywam $_SESSION == 1 i zmodyfikowalem go do takiej postaci :
Czyli teram mamy dwa miejsce w ktorych kod laczy sie ze skrzynka, ale chyba nie jest to zbyt efektywne rozwiazanie, co prawda za pierwszym razem gdy klikam przycisk 'wroc' wszystko jest ok i skrzynka sie wyswietla, ale gdy drugi raz wyswietlam jakas wiadomosc i klikam przycisk wroc juz nie jest tak pieknie bo znowu wraca mi do widoku logowania ! (IMG:style_emoticons/default/sciana.gif) Ktos pomoze ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:58 |