![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2008 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam otóż mam problem trochę raczkuje z php i analizuje prosty skrypt (przepisuje pod swoje zapotrzebowania). I otóż mam taki warningi:
Notice: Undefined index: name in C:\xampp\htdocs\login.php on line 36 Notice: Undefined index: password in C:\xampp\htdocs\login.php on line 40 Linie błędów pokrywają się z liniami załączonego kodu... proszę o pomoc ![]() I drugie pytanie (to już do bardziej zaawansowanych). Jaki jest najskuteczniejszy sposób zabezpieczania logowania ? Zapisywanie do sesji loginu a w mysql zapisywanie Session_ID i porównywanie ? Zauważyłem, że w wielu skryptach dla "zielonych" w sesji są trzymane np. Login i Hasło. albo Logged = true co wydaje się za przeproszeniem kompletnym idiotyzmem stąd pytanie jaki jest skuteczny sposób zabezpieczenia tego procesu ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest tylko notka, ze takie indexy w tablicy nie istnieją. Zaistnieją pewno, jeśli wyślesz formularz.
Co do drugiego pytania, to rozwiązań jest wiele - trzymanie id usera, mail usera ale nigdy nie hasło! Trzymaj to w sesji, a jeśli chcesz bardziej skomplikowane to może być sesja + baza danych. Ale to temat rzeka i nie ma idealnych rozwiązań. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2008 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak się pozbyć tych Notice ? Wybacz programowałem we wcześniejszej wersji PHP bodajże nawet 4 i tam nie było takich problemów
Problem rozwiązałem sam: |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.04.2025 - 08:26 |