![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 2 Dołączył: 17.03.2006 Skąd: Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam takie małe pytanie odnośnie zarejestrowanej sesji i braku widoczności funkcji w danym pliku... Mam w pliku wywołanie funkcji, która znajduje się na samym końcu kodu i coś tam robi. Jeśli ja tak wywołuje to jest ok:
ale ma to być coś ala CMS więc najpierw robię tam logowanie, rejestruje sesje i jesli na początku i końcu pliku mam taki kod to przy próbie wywołania funkcji wywala błąd typu: Fatal error: Call to undefined function: test() Pliku z logowaniem nie będę tu wrzucał bo to zaciemni obraz... Natomiast linijki, które dorzucam do pliku, gdzie ma być wywałana funkcja wyglądają mniej więcej tak:
Co jest nie tak z tym kodem? Zawsze tak robiłem i było ok, a teraz naraz się to wawala:/ Robię to na krasnalowym lokalnym serwerze. Jeśli ktoś z Was widzi jakiś błąd to proszę o podpowiedź. Z góry dzięki i pozdrawiam, Ł |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 11 Dołączył: 20.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyrzuć definicję funkcji przed instrukcję warunkową i będzie ok.
-------------------- "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi."
Albert Einstein |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Najpierw jesz obiad, a potem go robisz? Zdefiniuj funkcje a następnie ją wywołaj.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 2 Dołączył: 17.03.2006 Skąd: Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aaa no takie buty;) Kurna, nie zauważyłem tego byka;) Dzięki, pozdrawiam.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:38 |