![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Napisałem skrypt przedstawiony poniżej, lecz nie działa. Mówiąc "nie działa" mam na myśli to, że nie jest wyświetlany komunikat o poprawnie dodanym avatarze i obrazek nie jest wysyłany na serwer. Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć, co robię źle?
Ten post edytował czernin 30.10.2012, 16:40:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W formularzu brakuje enctype="multipart/form-data".
I nie tak się sprawdza rozszerzenie pliku. Rozbij nazwę po kropce: co i tak nie daje pewności, że wrzucony plik o rozszerzeniu .gif jest rzeczywiście gifem. Jak ma się wyświetlać jakiś komunikat, jak żadnego nie ma. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poprawiłem skrypt według Twoich wskazówek. Gdy uploadowany obrazek ma rozszerzenie .gif wszystko jest ok. Natomiast gdy rozszerzenie jest inne nie wyświetla się komunikat z błędem. Wie ktoś może, dlaczego?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Natomiast gdy rozszerzenie jest inne nie wyświetla się komunikat z błędem. Wie ktoś może, dlaczego? Bo przecież jak coś nie jest GIFem to ty nie wyświetlasz żadnego komunikatu błędu....Przecież o to: echo 'Avatar musi być obrazkiem o rozszerzeniu .gif'; masz w IF, który jest prawdziwy gdy coś jest gifem. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ciut logiki i mniej ślepoty się kłania (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.09.2025 - 23:31 |