![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2007 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oto kod php... nei widze w nim zadnych bledow, ale jednak wyskakuje taki na stronie: Parse error: syntax error, unexpected T_ELSE in D:\Program Files\WebServ\httpd-users\gra\postac.php on line 63 (line 63 to linia z wyrazem else) jesli ktos potrafi neich wskaze mi miejsce, wktorym mam blad... (jestem poczatkujacy dosc) -------------------- Mowa jest srebrem, a milczenie złotem...
Lepiej milczeć i wydać się głupim, niż odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 2 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a do ktorego ifa jest ten else? bo z tego co widze do drugiego, wiec musisz w 14 linijce otworzyc klamre i zamknac ja przed else
-------------------- Wybierasz się do Zakopanego? Odwiedź Willę Pod Górami. Następnym razem na pewno do niej wrócisz :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2007 Skąd: Osiek almost City ;-D Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
//maryaan szybszy... Powiedzmy, że ten post jest rozwinięciem kodowym treści postu powyżej ![]() Ten post edytował pbnan 11.04.2007, 18:35:22 -------------------- "Hmmm, na wakacje trzeba będzie zacząć zarabiać, co nie? ;-] GTA IV się coraz bardziej zbliża... ;-]"
To się nazywa częsty update sygnaturki. ;-) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2007 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O shit... zasugerowalem sie, ze mam cos zle z else... niby znam troche C++ a takie glupie bledy... sorry ;]
-------------------- Mowa jest srebrem, a milczenie złotem...
Lepiej milczeć i wydać się głupim, niż odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli po if, elseif, else występuje tylko jedna instrukcja nie musisz używać nawiasów klamrowych, natomiast jeżeli jest ich więcej jest to obowiązkowe.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli instrukcje warunkowe (czy pętle) piszesz bez klamerek, bo musisz zrobić wcięcie pod else, czy if, itd.
I tak jak napisał Atomic, pod warunkiem może być tylko jedna linia z instrukcją - w poniższym zapisie. Kod if( $a > $b)
echo "tak"; else echo "nie"; Ten post edytował lopik 12.04.2007, 10:40:40 -------------------- w3c & c++
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 21:08 |