![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie
![]() Otóż sprawa wygląda następująco: Mam dwa pliki: 1.txt i test.php ,który wygląda następująco:
I teraz zadanie polega na wyświetlanie treści z pliku 1.txt na stronie test.php.Pliki leżą w tym samym katalogu i to działa idealnie,jednakże problem pojawia się gdy potrzebuję wyświetlić: plik 1.txt na stronie test.php,która jest includem pliku dzial.php czyli: dzial.php?id=test Plik test.inc leży w katalologu /includes a dzial.php w katalogu głównym,natomiast lokalizacja pliku 1.txt jest mi obojętna. I teraz pytanie,co zrobić by to działało,bardzo mi na tym zależy,a swojąprzygodę z php dopiero zaczynam,więc, ... Dziękuję za wszelką pomoc, pozro |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 793 Pomógł: 32 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw plik jest poszukiwany w folderze gdzie jest główny skrypt, jeśli nie znajdzie to szuka w folderze w którym jest include'owany.
Czyli u Ciebie najpierw szuka w folderze z dzial.php a jak tam nie znajdzie szuka w folderze z test.php. (tak chociaż u mnie robi, bo nie wnikałem w specyfikacje, tylko przetestowałem jak robi u mnie a mam WinXP i PHP5) -------------------- Algorytmy w PHP, czy ktoś o tym słyszał?
Dlaczego tak mało kobiet programuje? ponieważ nie zajmują się głupotami. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie tak pięknie nie ma i niestety to nie działa (próbowałem dziesiątki razy).U kolegi na serwerze to działa jednakże przy prawie pustych plikach dzial.php i test.inc , z moimi nie działą,podejrzewam,że jest jakiś konfikt w wyżej wymienionych,bo jakaś przyczyna tego musi być.
A może trzeba wstawić do pliku dzial.php jakiś dodatkowy kod (czy gdziekolwiek indziej ) ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 1 Dołączył: 16.04.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:50 |