![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 2.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam chcę dodać na stronę status wgniecionego przycisku z wykorzystaniem bazy danych. Są 2 stałe 1 albo 0 zależny od przycisku.
kod przycisków kod bazy danych
jak zabić aby przycisk on\of dodawał jeden albo zero do odpowiedniej tabeli w bazie mysql
Powód edycji: [Kshyhoo]: tagi
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 2.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nikt nie wie jak to zrobić
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To stwierdzenie czy pytanie?
Tak czy inaczej dostałeś gotowca. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Na jak nikt nie wie? Dostałeś link do niemal gotowca, trzeba jedynie trochę pokombinować, ale zasada pozostaje ta sama.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
a możesz mi napisać jak zrobić nap coś takiego
mam 2 przyciski od id 1, drugi ma id 2 jak zrobić aby przycisk jeden dodał do bazy wartość 1 a przycisk dwa dodał 0
z mojej logiki wynika to że przycisk o id $w doda mi stan 1, 0 albo 1 zależy co jest w bazie |
|
|
![]()
|
|
Jeden input musi mieć wartość 1 a drugi 0, potem to przechwytujesz i wrzucasz w zapytanie.
|
|
![]()
|
|
submitOn submitOff teraz nie wiem co mam dopisać |
|
|
![]()
|
|
Jeden input musi mieć wartość 1 a drugi 0, potem to przechwytujesz i wrzucasz w zapytanie. Oczywiście wszystko zależy od Ciebie, jak to zrobisz. Podałem Ci tylko ideę. Pracuj samodzielnie... chyba umiesz przekazać dane z formularza do skryptu? -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]()
|
|
plik js Kod window.onload = function(){ buttonOn = document.getElementById('submitOn'); buttonOn.onClick = relayOn; buttonOff = document.getElementById('submitOff'); buttonOff.onClick = relayOff; } function relayOn(){ hidden = document.getElementById("total"); hidden.value = "on"; form = document.getElementById("relay"); form.method = "GET"; form.action = "remote_relay.php"; form.submit(); } function relayOn1(){ hidden = document.getElementById("total"); hidden.value = "on1"; form = document.getElementById("relay"); form.method = "GET"; form.action = "remote_relay.php"; form.submit(); } function relayOn2(){ hidden = document.getElementById("total"); hidden.value = "on2"; form = document.getElementById("relay"); form.method = "GET"; form.action = "remote_relay.php"; form.submit(); } function relayOff(){ hidden = document.getElementById("total"); hidden.value = "off"; form = document.getElementById("relay"); form.method = "GET"; form.action = "remote_relay.php"; form.submit(); } function relayOff1(){ hidden = document.getElementById("total"); hidden.value = "off1"; form = document.getElementById("relay"); form.method = "GET"; form.action = "remote_relay.php"; form.submit(); } function relayOff2(){ hidden = document.getElementById("total"); hidden.value = "off2"; form = document.getElementById("relay"); form.method = "GET"; form.action = "remote_relay.php"; form.submit(); } nie wiem jak to zrobić a to jest cały kod strony |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:25 |