![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 17 Dołączył: 4.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aktualnie pracuję nad bbcode do swojego skryptu, no i w końcu musiałem się natknąć na krytyczny jak dla mnie błąd, którego bez Was na pewno nie dam rady naprawić.
WYBACZCIE, że daję to w .code, ale .php nie działa! Zaraz zgłoszę to w odpowiednim dziale. Kod public function parseQuotesRecursive($input) { $regex = \'#\\[quote\\=?\"?(.*?)\"?\\]((?:[^[]|\\[(?!/?quote\\=?\"?(.*?)\"?\\])|(?R))+)\\[/quote\\]#i\'; if (is_array($input)) { $input = \'<blockquote style=\"margin: 5px 20px 20px;\">\' .\'<div style=\"margin-bottom: 2px;font-size:10px;font-family:sans-serif\">\' .\'\'.( (strlen($input[1])>0) ? \' <strong>\'.$input[1].\'</strong> pisze:\' : \'Cytuj:\' ) .\'</div>\' .\'<div style=\"background: #000000; padding:4px;padding-top:0;border:#595454 1px solid\">\' .$input[2] .\'</div>\' .\'</blockquote>\'; } return preg_replace_callback($regex, \'parseQuotesRecursive\', $input); } Następnie odwołuje się do tego po prostu:
No i oczywiście błąd: Cytat Warning: preg_replace_callback() [function.preg-replace-callback]: Requires argument 2, 'parseQuotesRecursive', to be a valid callback on line 54 54 linia, czyli: Gdzie popełniam błąd? Z góry dzięki za pomoc. Ten post edytował Ramzaa 20.08.2010, 19:14:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj:
-------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 17 Dołączył: 4.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hey!
Dzięki wielkie, działa ![]() Oczywiście wystawiam plusika. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:49 |