![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam napisałem rejestrację która twozy daną tabalę o podanym loginie który zostanie wpisany w formularzu. oraz twoży katalog na serwerze o tym danym loginie oraz rozpakowuje do tego katalogu pliki i teraz chcę zrobić logowane żeby wybierało tabelę użytkownicy mam oto taki kod
Tam gdzie jest uzytkownicy_".$_SESSION['login']." chcę żeby pobierało danę tabeli jaka jest w bazię danych a w bazie danych jest tabela stowzona o tyj samej nazwie co katalog proszę o pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ile masz tabel "uzytkownicy_%" w bazie?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Będzie tyle ile użytkowników zostanie zrobionych bo pisze skrypt który rejestrauje danego usera i robi dla niego tabelę np uzytkownicy_admin
uzytkownic_piotr uzytkownicy_marek i tak tak dalej i dalej Ten post edytował MarekP 11.02.2015, 21:57:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapomnij, że kiedykolwik rozważałeś takie rozwiązanie. Zrób to po ludzku.
|
|
|
![]()
|
|
czyli
![]() próbuję nawet i tak ale nic to nie daje ![]()
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli tworzysz tabele w której określasz użytkowników przypisujesz im id_usera, a potem w drugiej która ma być tymi użytkownikami_... tworzysz rekordy dla użytkowników, a żeby wiedzieć dla którego to przechowujesz w komórce id tego użytkownika z tabeli 1 na zasadzie relacji, a potem już prosto wyjmujesz wszystkich o danym id_usera i loginie czy co tam bd potrzebne
![]() |
|
|
![]()
|
|
NIeee tego nie chcę po prostu można powiedzieć że robię panel dla każdego zarejstrowanego nowego usera będzie twożyło tabelę np uzytkowcniy_cos coś to jest wpisane z formularza login panlu który twozy katalog i robi wszystkie tabale i rozpakowuje w tym katalogu pliki tar.gz i chcę teraz robić logowanie a logowanie ma być dla każdego panelu zrobionego w katalogu każdy jest inny katalo oraz inna tabela i chcę żeby wiedziało z jakiej to tabeli ma łapać
Ten post edytował MarekP 11.02.2015, 22:15:28 |
|
|
![]()
|
|
kolega wyżej źle nieee chodzi mi o logowanie chodzi mi o zmienne logowania dla danej tabeli
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rozumiem, tylko pytanie poco? takie rozwiązanie robi się na zasadzie tworzysz instalator ogólny definiujesz dane i zapisujesz do pliku potem z pliku pobierasz i robisz to już bezproblemowo tak jak w najprostszym kursie z logowania i rejestracji napisali, jedynie wstawiasz do zapytania dane z pliku typu nazwa tabeli, a połączenie to wiadomo
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tzn chcesz np aby po zalogowaniu usera o nazwie nick utworzylo tabele uzytkownicy_nick ?
|
|
|
![]()
|
|
tak ale chcę żeby to pobrało z konkretnej tabeli np użtkownik np ma swój własny panel
np marek.panel.pl i on ma logowanie uzytkownicy_marek 2 panel np jest admin.panel.pl on ma logowanie uzytkownicy_admin |
|
|
![]()
|
|
ale każda taka poddomena to jak rozumiem oddziela zupełnie strona?
|
|
|
![]()
|
|
Tak dobrze kombinujesz
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Dawid proszę cię nie udzielaj się jak nie zrozumiałeś pytania
|
|
|
![]()
|
|
no to już Ci dałem rozwiązanie, jak użytkownik zakłada konto to odpalasz mu taki pseudo instalator czyli tworzysz mu te tabelkę w bazie tak jak już chciałeś, ten katalog i w tym katalogu plik np config.php w którym przechowasz użytkownika, hasło oczywiście do bazy, nazwe tabeli która mu zrobisz na sztywno. a potem w tych plikach dodajesz do skryptu ten config.php i w zapytaniu odwołujesz sie do zmiennej z tego pliku jako ta tabelka co ma być itd
|
|
|
![]()
|
|
Dobra dzięki za chęci ale sobie sam porzadziłem
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
tylko tak jak kombinowałeś ograniczasz się w stronę rozwoju i skalowalności
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 08:43 |