![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 24.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
uczę się php i obecnie zajmuje się bazą danych (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) . Napisałem prosty skrypt na podstawie jednej z książek ale nie działa i nie za bardzo wiem czemu ? Znając mnie to pewnie jakiś banał albo coś w tym stylu dlatego proszę o wyrozumiałość oraz pomoc.
W przeglądarce wywala mi następujący błąd: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamiast srednikow daj kropki. czyli tak:
popraw wszedzie. Ten post edytował kapuch 4.07.2010, 21:53:48 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Oducz się robienia INSERTa z przecinkami jak VALUES, ponieważ to nie jest standard SQL, tylko wymysł MySQL'a, tak czy siak i tak będziesz miał tyle insertów ile wartości po przecinkach, więc szybciej to nie zadziała.
Po co przypisujesz wynik mysq_query jak z niego później w ogóle nie korzystasz? Nie zapominaj że po połączeniu z bazą danych dla pewności zawsze ustawiaj kodowanie ( nie szyfrowanie ) połączenia. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.09.2025 - 10:47 |