![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 13 Dołączył: 16.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Problem pojawił się gdy przerzucałem aplikację z jednego serwera na drugi. Na pierwszym działała bez problemu, po przeniesieniu na 2 nic nie mogę zdziałać z bazą. Oto kod błedu:
Plik login.php w którym wyrzuca warninga
chodzi o wywołanie funkcji w $password, $user. Wcześniej działało bez problemu, teraz nie mogę nic zrobić (w każdym pliku w którym używam tej funkcji jest problem). Proszę o pomoc bo sprawa dość pilna |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
po pierwsze: skoro uzywasz PDO (wyglada to na PDO) to czemu sam escapujesz zmienne? PDO zrobi to za Ciebie poprzez bindowanie.
po drugie: skoro zmieniles serwer to moze zmienily ci sie dane dostepu do bazy danych. sprawdz to. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 81 Dołączył: 6.04.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po 3cie "Dodaje znaki unikowe dla potrzeb poleceń SQL, biorąc po uwagę zestaw znaków używany w połączeniu." tak wiec musisz się połączyć
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 13 Dołączył: 16.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak, ale na localhoscie działało bez problemu (WAMP). Teraz chciałem to przenieść na inny localhost (XAMMP), który działa mi z pendrive i lipa (a projekt muszę/chcę jutro pokazać). Wrzucę jeszcze plik konfiguracyjny bazy (który jest wrzucony przez require_once). Może ktoś poradzi jakąś szybką zmianę bez usuwania wszystkich mysql_real_escape_string bo nie chciałbym aby na testowaniu projektu na uczelni wysypał się na prostym ataku.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 01:55 |