![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Chcę stworzyć stronę na której po zalogowaniu mamy możliwość między innymi usunięcia tabel znajdujących się na serwerze MySQL.
Po wybraniu odpowiedniej podstrony ma się wyświetlać lista tabel istniejących na serwerze oraz przy nazwie każdej tabelipole typu checkbox. Niestety nie wiem w jaki sposób sprawdzić czy dane pole checkbox zostało zaznaczone a co za tym idzie jak powinien wyglądać skrypt usuwania wybranych tabel. Jak dotąd napisałem tyle i utknąłem.
Patrzałem na inne tematy, zazwyczaj dotyczące usuwania wierszy w tabeli, i jakoś nie mogę tego pojąć. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mógł mi to wytłumaczyć. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 544 Pomógł: 5 Dołączył: 18.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdzanie czy checkbox został zaznaczony:
Co do reszty to sam jestem ciekaw, bo robiłem coś takiego ale na wierszach gdzie każdy wiersz miał ID. Tutaj z nazwami tabel nie wiem jak to będzie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 5 Dołączył: 11.09.2007 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj coś takiego:
Ten post edytował Kojak 10.03.2010, 09:28:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzięki za pomoc, skrypt działa poprawnie
![]() Ale chciałbym zrozumieć jak to działa. Nie do końca rozumiem poniższy kod.
Wygląda na to że mam problem z tylko jedną, ale jakże ważną, linijką... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 34 Dołączył: 7.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 5 Dołączył: 11.09.2007 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak kolega wyżej napisał zobacz sobie składnię pętli foreach. Jak nie wiesz jak wygląda tablica $_POST po przekazaniu z formularza to wyświetl sobie ją (pokazałem jak w poniższym kodzie - później to usuń).
Ten post edytował Kojak 11.03.2010, 08:29:33 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 12:20 |