![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam plik view.php w którym znajduje się poniższy kod, chodzi o to że:
Listuje wszystkie elementy z bazy danych wg. poniższego szablonu, i nie wiem jak usunąć wybrane dane z tabeli. oczywiście zmienna $row['tytul'] w zapytaniu o kasowanie nie może być, bo jest ona pusta po opuszczeniu pętli (chociaż nie wiem dlaczego nie trzyma ostatniej wartości). Próbowałem parserem strony tak aby wyciąć wszystkie znaki pomiędzy <h1 class="tytul"></h1> jednak nie udało mi się tego wdrożyć i mam obawę usunie wszystko, lub tylko pierwszy element. Kolejnym krokiem jaki zastosowałem było przechowywanie tytułów w tablicy, udało się je wylistować z tablicy jednak nie wiem jak odnieść się do tablicy tak aby konkretny element został usunięty. ![]()
Bardzo proszę o pomoc 2 dzień się z tym męcze. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Pobierz ID rekordu i usuń... Tytuły mogą być takie same w wielu rekordach.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem jak się odnieść do konkretnego ID rekordu, również chciałem zrobić coś w tym stylu jednak nie wiem jak to zrobić? nie wiem jak powinno wyglądać zapytanie do bazy o usunięcie.
Bo mam w tabeli pole ID z funkcja auto increment, jednak jak mi tu będzie wypisywać również ID to ono się będzie zmieniać. Ten post edytował Matol66 16.11.2012, 13:25:57 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Sam musisz wiedzieć, co masz w bazie (moja wróżka niestety ma wolne). Generalnie musi być tak:
1. Pobierasz ID wpisu z bazy. 2. Umieszczasz ID wpisu w linku "USUŃ WPIS". 3. Zapytanie wtedy będzie takie:
Kombinuj... -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Ok. faktycznie pominąłem zawartość tablicy.
Kolumny:numer[autoincrement], tytul, opis, obrazek, cena_max, ilosc, Kategoria, creator Mam kilka wierszy uzupełnionych o pełne dane dzięki czemu mogę wyświetlić listę metoda z pierwszego posta. mogę pobrać numer i np przypisac go przyciskowi jako wartosc name. Wtedy będzie
zapytanie napisalem takie:
oraz takie:
Jenak nie działa, bo rozumiem, że o coś takiego chodziło? EDIT: Ok działa:) Zrobiłem tak: Dodałem do pętli:
utworzyłem strone usun.php z kodem:
Dziękuję za pomoc Kshyhoo ![]() Ten post edytował Matol66 16.11.2012, 14:40:43 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.05.2025 - 05:42 |