![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich!
Mam bazę, z której w każdym wierszu wyświetlam ok 30 wartości. Następnie w każdym wierszu mam przycisk typu: edytuj (powoduje przejście do kolejnej formy, w której wyświetlany jest konkretny wiersz). Pod tym mam formularz, który odpowiada strukturze wyświetlonego wiersza i ma za zadanie edytowanie konkretnych pozycji. W tym właśnie momencie się zatrzymałem. Gdy wykonuje poleceniem UPDATE aktualizację zmiennych do bazy, wiadomo te zmienne które nic nie zawierają zastępują już te istniejące i w konsekwencji zmienione mam wszystkie wartości danego wiersza. Jak skonstruować zapytanie/formularz aby do UPDATE szły tylko te wartości które są wybrane/zaznaczone w formularzu? W pierwszej wersji chciałem zrobić, aby po kliknięciu przycisku edytuj dane automatycznie wskoczyły do formularza...ale szybko poległem :/ Za wszystkie odpowiedzi i wskazówki z góry dziękuję. Pozdrawiam, Tang0 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 7 Dołączył: 6.01.2010 Skąd: Opole Lubelskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pierwszej wersji chciałem zrobić, aby po kliknięciu przycisku edytuj dane automatycznie wskoczyły do formularza...ale szybko poległem :/ I to byłoby najlepsze wyjscie. Tworzy zapytanie SELECT FROM ... Następnie pobrane wartosci zapisujesz w atrybut value. Np:
Ten post edytował lukasz91 9.02.2011, 14:46:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za szybką odpowiedź...teraz działa jak należy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
...a tak to w skrócie wygląda:
część includ'owana
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 11:23 |