![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pewien problem, z którym męcze się od 3 dni. Mianowicie mam taki kod:
Działa dobrze, ale tylko na jedną osobe. Co prawda dodaje kolejne rekordy do bazy o tym id postu. Jeżeli ja mam jakieś tamn ip np. 192.168.1.1 a druga osoba ma inne np. 192.144.0.2, to wtedy dla mnie są nie widoczne przyciski (tak jak powinno być), a dla innej osoby przyciski są widoczne i mogą spamić ile chcą. (do kodu nie załączyłem przycisków ponieważ nie widzę sensu). Dokładniej chodzi o tą linijke:
Sprawdza ip tylko pierwszego rekordu, a ma sprawdzać wszystkie z podanym id. Niestety nie mam pojęcia jak to zrobić, a na innym forum też nie potrafili mi pomóc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 285 Pomógł: 18 Dołączył: 30.01.2014 Skąd: <?=$_GET['city']?> Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
!= oznacza nie równe!! czyli dla przykładu...
jeśli (IP_0.0.0.0 nie jest równe IP_0.0.0.1) { wykonaj akcję ... } dwa... $r['0']; skoro int to po co robić string? $r[0]; ten skrypt na ogół nie poprawny więc chyba nie ma co tu pomóc, lepiej na nowo napisać ;| poza tym polecam poczytać o PDO lub mysqli ponieważ w php 5.5 mysql_* są wycofywane. A to pewnie już nie długo, no chyba że masz własny server lub na l.h. -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie || Generator #RRGGBB || Kurs: php, mysql <> html & css || Hosting || Validator: html, css || Narzędzia dla programistów |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. != oznacza nie równe!!
Wiem o tym... inaczej tak kod by nie wyglądał. 2. $r['0']; nie dotyczy problemu! 3. O wycofanie mysql będe się martwił jak to zrobią. 4. Zamiast $ip_m['ip'] tam powinienem napisać $ip_m['2'] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@ZaXaZ skoro korzysta z fetch_array to nie ma różnicy czy daje indexy numeryczne czy tekstowe. Tablica zawiera dwie wersje. A że nie trzyma się jakiś tam standardów to inna sprawa.
@MaffSound Dzieje się tak ponieważ sprawdzasz tylko dla jednego rekordu jakim jest twój. Przyjrzyj kod i sprawdź co pozmieniałem. Jak czegoś nie rozumiesz to pisz. ![]()
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuje ślicznie, w końcu jakiś myślący człowiek
![]() nie rozumiem trochę count(*) ale sobie gdzieś doczytam ![]() Dzięki ! ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
count(*) - liczy wszystkie rekordy
AS ile - nadaj nazwę ile. PS: Niektóre osoby po prostu piszą zanim dokładnie zrozumieją problem. Ale cóż.. każdy ma prawo się mylić i każdy kiedyś zaczynał ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 00:41 |