![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
witam, problem wałkowany zapewne setki razy ale po zrobieniu chyba juz wiekszości propozycji jakie znalazłem wymiękam. Mianowicie w Dreamweawer tworzę swoja stronę i występuje mi błąd
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at C:\xampp\htdocs\strona\log.php:1) in C:\xampp\htdocs\strona\log.php on line 0 Próbowałem, jak to było proponowane w wielu odpowiedziach dodać ob_start() na początku i ob_end_flush() na końcu- to nic nie pomogło. Dodam, że kodowanie UTF-8 i w opcjach programu jest odznaczona opcja do dodania "BOM". Edytowałem plik php.ini i tam w jednym miejscu zmieniałem z off na on. Gdy na początku pliku dodałem session_start() odziwo uruchomiło się bez błędów, ale gdy wprowadze błędne dane do logowania pojawia się coś takiego Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\xampp\htdocs\strona\log.php:2) in C:\xampp\htdocs\strona\log.php on line 74 a gdy dane są poprawne to coś takiego, czy wnioskuje że połączenia z bazą jest poprawne tylko coś innego psuje Warning: session_regenerate_id() [function.session-regenerate-id]: Cannot regenerate session id - headers already sent in C:\xampp\htdocs\strona\log.php on line 63 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\xampp\htdocs\strona\log.php:2) in C:\xampp\htdocs\strona\log.php on line 71 Sprawdziłem jeszcze dla pewności, czy na początku nie ma jakiś krzaczków za pomocą programu pspad i było ok Mam kod, w którym jest prosty formularz do wprowadzania loginu i hasła no i oczywiscie baze użytkowników. Oto kod:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 49 Dołączył: 12.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Forum nie parser.
session_start wstawia się przed wysłaniem jakichkolwiek danych do przeglądarki. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Kolego !
Po 1: Sesje startuje się ZAWSZE w każdym pliku nie zależnie od tego, czy była w innym. Po 2: Początek każdego plku .php MUSI wyglądać TAK:
funkcja session_start zawsze musi być pierwsza, przed wywołaniem czegokolwiek innego pozdro |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podstawy... Nagłówki wysyłamy PRZED jakimikolwiek danymi (session_start też tworzy jakby nagłówek, zresztą komunikat jasno ci określa problem)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 135 Dołączył: 18.11.2010 Skąd: Wschowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Próbowałem, jak to było proponowane w wielu odpowiedziach dodać ob_start() na początku i ob_end_flush() na końcu- to nic nie pomogło. Nie chcę być złośliwy, ale... |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 135 Dołączył: 18.11.2010 Skąd: Wschowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Racja mat-bi.
Trzeba tępić takich jak ja, którzy nie czytają dokładnie postów. Obiecuję poprawę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) PS. Może plik log.php jest includowany do innego pliku(np. index.php)? Wtedy ob_start() wstawiasz w index.php. Co złego to nie ja (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował tolomei 8.05.2011, 22:48:19 |
|
|
![]()
|
|
teraz to już nic nie czaje, wrzuciłem ten kod na serwer, w takiej samej formie jak tu i działa, dlaczego??
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Może to dlatego, że jest inny poziom raportowania błędów? Wstaw i pokaż, czy coś wywaliło nic nie wywaliło, ale zobaczyłem u siebie, że jak dane do logowania, z pliku sklep.php wrzucę do tego głównego kodu i wywalę pierwszą linijkę to działa też dobrze. Nie wiem co jest źle jak jest w tym osobnym pliku Ten post edytował janek222 9.05.2011, 23:14:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:19 |