![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 733 Pomógł: 4 Dołączył: 11.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skrypt wygląda następująco.
dodajartykul.php
Teraz pytanie. Czy da się zrobić, aby w tym samym pliku po wybraniu zdjęcia dodało się do innego katalogu? Jeśli tak to jak, żeby się nie gryzły. Po prostu mam w formularzu plik i zdjęcie i teraz chcę na tej samej zasadzie. Myślę, że jasno się wysłowiłem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamień na:
Samą nazwę pliku także możesz wyciągnąć: $path_parts['filename'] Możesz zrobić sobie rozwijaną listę pobierającą foldery np z katalogu upload Kod upload --files --news -images --movies Zrobisz to za pomocą dir while opendir itp poszukaj w manualu. Później przekażesz dane z selecta do kodu do jakiego folderu ładować pliki. Dodatkowo możesz zrobić ifa jeżeli nie wybrano folderu ładuje zdjęcie do domyślnego np files. Proponuje jeszcze dodawać unikalny prefix do nazwy pliku, żeby nie wystąpiło dublowanie nazw. Ten post edytował potreb 3.12.2009, 18:15:19 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 733 Pomógł: 4 Dołączył: 11.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozwinąłem ten plik o dodawanie zdjęcia i jest problem.... Rekord normalnie dodaje, plik normalnie dodaje, ale zdjęcia nie dodaje wcale.
Może Wam uda się coś znaleźć co powoduje ten problem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) dodajartykul.php
Ok dodało się (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Tylko trochę trzeba było poczekać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.08.2025 - 02:13 |