![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Otóż mam bazę MySql w której mam tabele user->akceptacja Chce stworzyć przycisk po przyciśnięciu którego w tabeli user , kolumnie "akceptacja" wartość z domyślnego 0 zmieni się na 1 i strona zostanie odświeżona. Proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 520 Pomógł: 102 Dołączył: 15.07.2014 Skąd: NULL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Edit. Edycja sql. Ps. IF (`akceptacja`=0, 1, 0) Oznacza ze jak jest 0 to zrobi 1 inaczej zostawi 0. Ten post edytował KsaR 20.10.2015, 22:48:52 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś mi nie działa do końca
Może dlatego że ja w tabeli user mam wielu użytkowników. Ja wartość kolumny akceptacja chce zmienić tylko u jednego użytkownika z tej tabeli Wyświetlanie danych mam rozwiązane tak: echo $purchase->akcept w tedy widzę stan tego użytkownika u którego jestem zalogowany. Jak zmienić to by zaczęło to działać Z góry przepraszam za problem |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 520 Pomógł: 102 Dołączył: 15.07.2014 Skąd: NULL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz dodac 'where', o ile o to chodzilo
Tam gdzie xxxxy to uzytkownik. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Mam mały problem z tym
Bo wartość którą chce zmienić w bazie mam schowaną pod
Taka postać:
Niestety zwraca mi błąd i brak takiego katalogu Jak myślicie ? Jak poradzić sobie z tym problemem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz wywołać metodę, która zaktualizuje dane w tabeli - tabelę i pole wymieniłeś, znasz.
-------------------- Szanuj innych czas! Kliknij
![]() |
|
|
![]()
|
|
A czy o dużo bym prosił, jak byś mnie oświecił z tą metodą . naprawdę jestem zielony w tym temacie
Plis ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moja szklana kula niestety nie działa i nie wiem tak jak i inni użytkownicy tego forum, czy silnik w którym chcesz wykonać tą operację napisałeś sam, czy używasz czegoś gotowego. Odpowiedź otrzymałeś stosownie do zadanego pytania i podanych szczegółów.
-------------------- Szanuj innych czas! Kliknij
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:49 |