![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--Frizzy-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
Męczę się od kilku dni z pewną banalną sprawą. Mam tabele z kolumnami: ID (autonumeracja) i email. Chciałbym pobrać z kolumny email pierwsze 20 rekordów (to akurat wiem jak zrobić) i przenieść je do tablicy. Cały szkopuł w tym, że gdy wywołuje napisany skrypt (poniżej), to wypisuje mi te 20 rekordów, ale nie wiem jak zrobić tak, żeby móc się odwoływać do konkretnego rekordu, podając np. $email[2] i "drukował" mi trzeci rekord z kolumny email. Jeżeli tak zrobię, to drukuje mi trzecią literę każdego rekordu, zamiast trzeciego rekordu w całości. Mam coś takiego na razie:
W dalszej części kodu będę chciał do zmiennej $email przypisywać po kolei poszczególne rekordy z tabeli ($mail = $email[2] i tu żeby w zmiennej $mail przechowywał trzeci rekord). Mam nadzieję, że dobrze wytłumaczyłem o ci mi chodzi. Proszę tylko o wyrozumiałość, bo w php jeszcze raczkuję. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 8 Dołączył: 11.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a po co upychasz tam extract?
o to chodzi czy źle Cię zrozumiałem? EDIT: Chyba źle przeczytałem. ^^
Ten post edytował Lwik 12.05.2012, 12:40:43 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie w tym szkopuł, że nic nie pokazuje.
Jeżeli próbuję wyświetlić przez całą tablicę, to dostaję coś takiego: Wszystkie indeksy mają wartość 0 i jak wpiszę to wyświetla "czterytrzydwajeden", a już z innym indeksem niż "0" to nie wyświetla już nic. @UP (Edit) Ok, zdaje się działać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dzięki wielkie za pomoc. Ten post edytował Frizzy 12.05.2012, 12:45:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 11:10 |