![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 11 Dołączył: 4.12.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
piszę aplikację z której będę korzystać na czyimś serwerze, gdzie nie będę mieć dostępu do phpmyadmin. Potrzebuję jakiś prosty skrypt który pozwoli mi szybko wykonać zapytania i zwróci mi rekordy tak jak phpmyadmin. Bazę będę mieć wybraną z góry i otwarte połączenie. Czy jest może jakiś gotowy skrypt, który będzie tak działać? Potrzebnie mi to niestety na już i nie mam zbyt czasu pisać tego samemu. Pomóżcie proszę. Z góry dziękuję (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli możesz pozwolić na dostęp do bazy spoza serwera to polecam HeidiSQL.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 11 Dołączył: 4.12.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebuję coś co będzie działać webowo, a z tego co widzę to HeidiSQL działa lokalnie na dysku.
Nie będę miał loginu i hasła do bazy danych, będzie ono na sztywno ustawione w pliku do którego nie będę mieć dostępu. ref Ten post edytował patry6123 11.02.2015, 22:05:42 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebuję coś co będzie działać webowo, a z tego co widzę to HeidiSQL działa lokalnie na dysku. Nie będę miał loginu i hasła do bazy danych, będzie ono na sztywno ustawione w pliku do którego nie będę mieć dostępu. ref To w jaki sposób łączysz się z bazą? Ten plik o którym mowa zwraca uchwyt do bazy danych czy jakieś stałe wartości? Nie ma problemu by podejrzeć login, hasło, itd. Czy to może jakiś ORM? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli nie phpmyadmin (i słusznie, bo to kobyła straszna i zepsuta przez JS) - zdecydowanie najlepszym wyborem będzie Adminer
|
|
|
![]()
|
|
Dobrze, ale czy da się to upchnąć do aplikacji, tak by mając otwarte połączenie dało się wykonać zapytanie mysql-ow i to zadziała?
@2x UP działa to tak, mam na sztywno w pliku ustawione dane do logowania, potem wybieram w nim bazę na sztywno i otwieram połączenie. I mogę teraz wykonać zapytania mysql ref ref Ten post edytował patry6123 13.02.2015, 02:13:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 381 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież możesz sobie dowolne narzędzie, nawet phpmyadmin, wrzucić na serwer i niech Ci osoba który nie chce danych logowania udostępnić poda to na sztywno w konfigu. W czym tak naprawdę problem?
|
|
|
![]()
|
|
W tym, że to serwer mojej szkoły, gdzie prawdopodobnie stoją inne bazy, a ja chcę mieć tylko dostęp do jednej z nich
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 58 Dołączył: 14.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To wystarczy, że stworzą Ci użytkownika z dostępem tylko do tej jednej bazy.
|
|
|
![]()
|
|
I chyba tak będzie trzeba zrobić. Dziękuję za pomoc.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 09:08 |