![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 25.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Korzystam z galerii SPGM i po wgraniu nowej wersji mam problem z licznikiem odsłon zdjęcia tzn nie zlicza ich prawidłowo plik z licznikiem wygląda następująco:
I nie wiem czy szkopuł leży w tym pliku czy w głównym pliku galerii, jeśli będzie potrzeba wrzuce też i jego. Będę bardzo wdzięczny za pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 95 Dołączył: 20.12.2005 Skąd: N54,35° E18,63° (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co takiego dokładnie się dzieje?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 22 Dołączył: 1.06.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdzie zwiększasz licznik ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 25.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cały czas wyświetla sie pokazano 0 razy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 22 Dołączył: 1.06.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Cześć
No rzeczywiście widzę że uciekło mi liczenie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dodałem coś takiego przed printem:
Ale teraz przy każdej odsłonie dodaje się do każdego zdjęcia na stronie (wyświetla się 9 miniaturek na stronie i przy włączeniu któregokolwiek zdjęcia na stronie każde dostaje +1), czyli tak jakby miniaturka za wyświetlenie dostała +1 Przykład: http://www.sport.czest.pl/galeria/index.ph...&spgmPage=1 EDIT Problem rozwiązany - omyłkowo wrzuciłem zliczanie do pliku który wyświetla licznik pod miniaturką, potrzebny jest drugi plik do zliczania odsłon wyświetlonego zdjęcia i inlcuduje się go gdzie indziej w pliku głównym galerii - był z nim mały problem bo było w nim o jeden warunek else za dużo ale jego usunięcie i poprawne wstawienie powoduje poprawne zliczanie odsłon. Dzięki wielkie wszystkim za pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Mam jeszcze pytanie odnośnie galerii SPGM - czy wie może ktoś jak dodać na stronę główną losowy obraz z galerii ? Coś na wzór: http://zawodowi.pl/ - galeria również oparta na SPGM, Niestety na oficjalniej stronie w dziale moduły nie ma takiego który by mi odpowiadał, jedynie coś takiego http://www.bimberstube.de/blog/software/sp...test-galleries/ dodające do wordpressa z wersją 1.2 która może działać sama ale wszystkie linki do plików na tej stronie nie działają. Może ktoś używa ewentualnie podpowiedziałby jakby coś takiego zrobić - zaznacze że nie chodzi mi o losowe wyświetlanie obrazka z folderu ale losowe wyświetlanie miniaturki (ma prefix _thb_ ) wraz z linkiem do dużego zdjęcia w galerii w formacie np: galeria/index.php?spgmGal=Zuzel/sezon_2005/17XII05_Gala_Lodowa/foto.P.Mielczarek&spgmPic=4#spgmPicture gdzie spgmGal to adres folderu, spgmPic numer zdjęcia w galerii Będę bardzo wdzięczny za pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował bednus 31.01.2010, 21:48:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 21:59 |