![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki skrypt. Od razu rozpoznacie że dopiero raczkuję w tematyce. Ale początki są naprawde trudne.
Jak go odpalam to dostaję komunikat:Notice: Trying to get property of non-object in C:\xampp\htdocs\php\rezultat.php on line 30 Linia 30 to:
Niebardzo rozumiem bo wszystko wygląda ok. Z bazą się chyba połączył bo nie wywala żadnego komunikatu o błędzie. Chociaż nie jestem pewien bo przy instalacji xamppa musiałem zmienić port dla Apache na 81 i teraz w przeglądarce wpisuję localhost:81 zamiast localhost. A w skrypcie podaję serwer localhost ( jak podałem localhost:81 to wogóle nie trybi). Pomocy!!!!! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Masz błąd zapytania. Tu masz napisane jak wyświetlać błędy zapytania.
Temat: Jak poprawnie zada pytanie Tylko tam jest dla mysql a ty uzywasz mysqli więc dostosuj to do mysqli |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 105 Dołączył: 4.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
albo nie masz połączenia z bazą danych albo twoja tabela w bazie nazywa się sierpien a nie sierpień
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 8 Dołączył: 16.12.2011 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napewno ma w bazie "sierpien"
gdyby wpisal z polskimi znakami dostalby krzaki (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Tabelom z reguły nie nadaje się nazw z polskimi krzakami. Po co ci to?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tabelom z reguły nie nadaje się nazw z polskimi krzakami. Po co ci to? Poradziłem sobie z tymi polskimi znakami. A zależy mi na tym bo na stronie html dokonuję wyboru aktualnego miesiąca. Następnie w skrypcie php zapisuję go do zmiennej i chcę ją wykorzystać do otwierania konkretnej tabeli. Wyglądałoby to niezbyt ładnie gdybym wybierał z selecta miesiąc np sierpien. |
|
|
![]()
|
|
1) To w select sobie możesz wybierać wizualnie sierpień, wartosc tej opcji możesz przecież ustawić na sierpien
OPTION ma wartosc oraz tekst wyświetlany - podstawy HTML 2) Po co w ogóle tworzysz tabele jako nazwy miesięcy? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 17:54 |