![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 16.04.2011 Skąd: Chełm Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam otóż takie pytanie bo zauważyłem nieciekawą sprawe, może mi ktoś będzie w stanie to wytłumaczyć
Mam kolumny admin i mod. Dając zapytanie :
skrypt działa i zmienia wartość w kolumnie. Natomiast dając zapytanie:
skrypt nie działa, nic się nie dzieje, wartość pozostaje bez zmian. Zmieniałem nazwe kolumny z mod na modi i utworzyłem skrypt:
I skrypt działał. Więc teraz moje pytanie czemu "SET mod" nie działa ? Czy to część jakieś funkcji MYSQL? czy jak? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 16.04.2011 Skąd: Chełm Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli jak mam to rozumieć? Że to działa tylko i wyłącznie gdy używane jest 3 argumenty? a przy jednym nic z tego? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 30 Dołączył: 9.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi o to, że nie możesz nazwać swojej kolumny mod. Zmień jej nazwę i problem z głowy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie no Twoje zapytanie by zadziałało, gdyby było napisane tak:
MySQL w pierwszej kolejności interpretuje napis mod jako część języka (dokładniej funkcję dzielenia modulo). Ten post edytował mortus 28.05.2011, 12:46:54 |
|
|
![]()
|
|
Nie no Twoje zapytanie by zadziałało, gdyby było napisane tak: MySQL w pierwszej kolejności interpretuje napis mod jako część języka (dokładniej funkcję dzielenia modulo). Dzięki, już rozumiem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 09:46 |