![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Mam pewien problem dotyczący zapytania stworzenia danej tabeli bazy danych. Otóż mam potrzebe tworzenia tabeli o nazwie uzaleznionej od wcześniej wprowadzonych danych oraz określonego użytkownika, który jest właśnie zalogowany. Powiedzmy, że użytkownik to : jasiex_pl, a nazwa to piłkanożna I po wypełnieniu formularza mamy zapamiętane takie zmienne:
I chciałbym stworzyć bazę danych o strukturze :
Nie umiem niestety odgadnąć składni, aby połączyć w jakiś sposób $użyt i $nazwe, po prostu polecenie nie przechodzi. Nie znalazłem odpowiedzi na żadnym ze znanych mi for, w związku z czym postanowiłem sam napisać. Czy jest to w ogóle możliwe? Być może logiczne rozwiązaniie mojej kwestii w skrypcie jest błędne i taka konstrukcja w ogóle nie jest możliwa?. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$nazwa_tabeli = $uzyt.'_'.$nazwa;
To faktycznie dziala, jednak samo zapytanie nie ;/ próbowałem różnych kombinacji: $nazwaT=$uzyt.'_'.$nazwa; $wynik=$lacz->query("CREATE TABLE '$nazwaT' (id $wynik=$lacz->query('CREATE TABLE "$nazwaT" (id $wynik=$lacz->query('CREATE TABLE $uzyt.'_'.$nazwa (id I dalej nic.. Jakieś pomysły? To rozwiązanie jest mi bardzo potrzebne bo nie mam jak ominąć tego innymi sposobem. @@edit Problem rozwiązany..
Jakie to było oczywiste i proste.. pzdr jasiexp~ Ten post edytował jasiex_pl 7.05.2010, 22:31:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 08:39 |